Nieuws/ Europese muziekindustrie geen voorstander DRM /reageer

door: Ewald Smits
over: Uncategorized, internet, eigendomsrecht
op: 15 februari 2007

Bijna tweederde van de grote bazen in de Europese muziekindustrie denkt dat het opheffen van de download-beveiliging voor digitale muziek gunstig kan zijn voor de verkoopcijfers. Dat blijkt uit onderzoek van Jupiter Research onder Europese platenbazen.
Eerder deze maand werd het debat, over de beveiliging op het downloaden van muziek, in gang gezet door een uitspraak van Apple-topman Steve Jobs. Hij vindt dat Digital Rights Management (DRM) een slechte beveiligingsmaatregel is.

Te streng

De visie van Jobs wordt gedeeld door een groot aantal Europese muziekbazen. Uit het Jupiter-onderzoek blijkt dat 54 procent het DRM-systeem te streng vindt. Nog eens 62 procent van de ondervraagden denkt dat het opheffen van de beveiliging op downloads voor MP3-spelers een toename van de verkoop van digitale muziek teweegbrengt.

Volgens de platenbazen ligt de toekomst van de muziekindustrie in het verspreiden van digitale muziek die op zoveel mogelijk manieren kan worden afgespeeld. Desondanks denken de ondervraagden dat het copyrightsysteem niet zal verdwijnen op korte termijn. Wellicht zouden consumenten of de overheid een einde kunnen maken aan DRM.

Reageren via Facebook

Reacties