Nieuws/ Flickr gaat met video Youtube te lijf /reageer

door: Merien ten Houten
over: internet, media, concurrentie, strategie
op: 6 mei 2007

Flickr gaat de concurrentie aan met Google’s YouTube. Op dit moment is Flickr de plek om je foto’s te plaatsen, YouTube is de plek waar je je filmpjes upload. Maar binnenkort kan je foto’s en filmpjes kwijt op Flickr. Dit melde Flickr oprichter Stewart Butterfield op het Outcast PR CEO diner.

De kracht van zowel Flickr als YouTube is dat je er niet alleen kan uploaden maar vooral dat je door beschrijvingen, tags en commentaar makkelijk kan delen. Hierdoor ontstaat er op de sites een community en wordt er veel waarde toegevoegd aan de geuploade bestanden. Bij Flickr kan je daar heel ver in gaan. Zo is het mogelijk verschillende onderdelen in een foto apart van tags te voorzien en te omschrijven.

Nu wil Flickr ook het YouTube terrein op. Het ligt voor de hand. Met de meeste digitale camera’s en telefoons kan je niet alleen foto’s maken maar ook filmpjes. Waarom zou je niet alles wat je met je camera maakt kunnen uploaden op Flickr? De verwachting is dat Flickr enkele typische Flickr functies meeneemt in haar video dienst. Daarmee kan Flickr zich meer richten op de echte home movies en niet, zoals YouTube, vooral leunen op gekopieerde commerciële content.

Flickr steeds belangrijker voor Yahoo

Tijdens hetzelfde diner werd ook duidelijk dat Yahoo Photos ophoudt te bestaan. Gebruikers krijgen de keuze over te stappen naar een andere service. Natuurlijk zal aangeraden worden over te stappen naar Yahoo Flickr, maar overstappen naar een andere dienst als Shutterfly, Photobucket, Kodak zal ook gemakkelijk gemaakt worden.

Nu Flickr ook Yahoo’s speerpunt voor de home made video’s wordt zal de positie van Flickr binnen Yahoo alleen maar belangrijker worden.

Reageren via Facebook

Reacties