Nieuws/ Fox zet iPod versie van films op DVD /reageer

door: Merien ten Houten
over: internet, gadgets, marketing, e-commerce
op: 27 december 2007

Filmstudio 20th Century Fox gaat dvd’s iPod geschikt maken. Door een extra bestand met een voor de iPod gecodeerde versie van de film op een DVD te zetten, kunnen consumenten gemakkelijk en legaal de gekochte film overzetten op hun iPod of iPhone. Dit bestand wordt beschermd door Apple’s FairPlay DRM-systeem. Het is de eerste keer dat met FairPlay beschermde content buiten Apple om verkocht gaat worden, zo schrijft de Financial Times.

Nu is het ook al mogelijk om films van een DVD te ‘rippen’ en op een iPod te zetten. Maar dit is niet altijd even makkelijk en in sommige landen illegaal.

Ook verhuur via iTunes

Naast de iPod-ready dvd’s gaat Fox ook films verhuren via Apple’s iTunes store. Het is voor het eerst dat films via iTunes verhuurd worden. Tot nu toe was het alleen mogelijk films te kopen via iTunes. Maar de keuze daarin is niet groot, alleen Walt Disney biedt actuele films aan voor verkoop via iTunes.

Apple en Fox hebben nog geen commentaar gegeven op dit nieuws. De officiële aankondiging volgt vermoedelijk op 14 januari tijdens de beurs Macworld. Er is een kans dat Apple voor die tijd nog contracten tekent met andere studio’s.

Reageren via Facebook

Reacties