Nieuws/ Fusies en overnames nemen ondanks kredietcrisis onverminderd toe /reageer

door: Hugo Louter
over: financiering, bedrijfsgroei, businesstrends
op: 19 mei 2008

Kredietcrisis of niet, het aantal fusies en overnames in de technologiesector neemt almaar toe. Vooral de invloed van Azië wordt wereldwijd steeds beter merkbaar, zo wordt vastgesteld in de jaarlijkse ‘Global Technology M&A Insights 2008’ van PricewaterhouseCoopers.
Ook blijkt uit het huidige activiteitenniveau en het aantal transacties dat nog in de pijplijn zit dat strategische deals nog steeds hoog op de agenda staan bij bestuurders van technologiebedrijven.

Waarde

De waarde van fusies en overnames in de technologiesector is vorig jaar wereldwijd gestegen met 44 procent tot 127 miljard euro. Het aantal afgeronde transacties kwam ten opzichte van 2006 24 procent hoger uit op 713.
Het is volgens de onderzoekers van PwC niet waarschijnlijk dat dit jaar opnieuw een record wordt gevestigd, maar de ontwikkelingen zijn ondanks de mondiale kredietcrisis niet ongunstig. Veel deals werden in de laatste drie maanden van 2007 gemaakt, en in het eerste kwartaal van dit jaar zijn al diverse grote transacties aangekondigd.

Recente ontwikkelingen

Dinsdag kondigde het Amerikaanse technologieconcern Hewlett-Packard de overname aan van automatiseerder Electronic Data Systems (EDS), een transactie met een waarde van zo’n 9 miljard euro.
En woensdag kreeg TomTom toestemming van de Europese Commissie om kaartenmaker Tele Atlas over te nemen. Deze overname van 3 miljard euro maakt grote kans op een plaats in de Europese toptien van grootste transacties in de technologiesector in 2008. In de lijst van vorig jaar staat de overname van automatiseerder Getronics door telecombedrijf KPN (766 miljoen euro) op een vijfde plaats.

Dit bericht verscheen eerder op InFeite.nl

Reageren via Facebook

Reacties