Gaat dat zien! Snel, tactisch en spectaculair robotvoetbal /reageer

Gaat dat zien! Snel, tactisch en spectaculair robotvoetbal

Je zou het niet verwachten, maar robotvoetbal is snel, tactisch en spectaculair. Noteer in de agenda vast zondag 29 april om 15.00 uur, de finale van de ‘Middle Size League’, het RoboCup-toernooi tijdens de RoboCup Dutch Open in Eindhoven.

Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 29 april. De publiekstrekker van dit gratis toegankelijke evenement is het robotvoetbal, met teams uit de hele wereld, waaronder het team van de TU Eindhoven dat al vier keer in een WK-finale stond. Deze videocompilaties geven een aardig beeld van eerdere toernooien.

Zelfstandig voetballen

Het robotvoetbal, met de officiële naam ‘Middle Size League’, bestaat uit teams van vijf tafelhoge robots die geheel zelfstandig voetballen. Het spel is snel, tactisch en spectaculair om te zien. De deelnemende teams komen uit onder meer Japan, Duitsland, Portugal en Nederland.

Er is meer te zien tijdens het toernooi, dat wordt georganiseerd onder auspiciën van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Er zijn demonstraties met Humanoids – wandelende robots met armen en benen. Ook zijn er wedstrijden voor ‘service robots’, in de zogeheten @Home-League. Deze robots gaan de strijd aan in het uitvoeren van huishoudelijke taken. Woensdag 25 en donderdag 26 april is er een bedrijfsbeurs, waar bedrijven in aan robotica gelieerde sectoren zich presenteren.

En tijdens de bedrijvenbeurs zijn er presentaties van bedrijven uit sectoren die aan robotica zijn gelieerd. Teams van middelbare scholen uit Nederland en het buitenland nemen het tegen elkaar op in de Junior-competities. Deze teams nemen ook allemaal hun eigen robots mee, die spelen op grote voetbaltafels.

Robotdisco

Naast de wedstrijden zijn er doorlopend allerlei robotdemonstraties. Er is een robotdisco, een robotband, je kunt tafelvoetballen tegen een voetbaltafelrobot, en kleine en grote robots laten zien wat ze kunnen. Het evenement biedt dagelijks vermaak voor alle leeftijden en een inkijk in de wereld van de robotica.

Ook interessant:

SYNC op CES: “If Jezus was alive today, he would play games”
Robot-Wiki van TU/e helpt ontwikkeling van robots vooruit
Een nieuw businessmodel voor het voetbalveld

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.