GaragePark grootste groei ondanks corona /reageer

GaragePark grootste groei ondanks corona

In 2020 realiseerde GaragePark de grootste groei in haar veertienjarige geschiedenis. Zo ontwikkelde de marktleider het afgelopen coronajaar een recordaantal van tien nieuwe parken, waardoor het totaal aantal parken op 33 kwam. Ook verbeterden zij de huur- en verkoopcijfers en is het percentage investeerders fors gestegen. Dit betekent niet dat GaragePark het vanaf nu rustig aan gaat doen, want ze verwachten deze resultaten in 2021 te overtreffen.

GaragePark startte in 2020 de ontwikkeling van tien nieuwe parken. Meer dan 1000 van de garageboxen op die parken heeft het bedrijf verkocht, nog meer werden er verhuurd. Hiermee overstegen zij de resultaten van 2019 aanzienlijk. Dit was boven verwachting, vertelt GaragePark directeur Rick Faase: “Natuurlijk hielden wij ons hart vast toen het virus om zich heen begon te grijpen, maar gelukkig bleven wij ongedeerd. Hetzelfde geldt voor de afnemers van onze boxen. Zij werken veelal in de maakindustrie of runnen een webshop vanuit hun garagebox. Omdat vakanties niet doorgingen en winkels sloten, verbouwde de consument zijn huis en shopte hij meer online. Gelukkig konden wij invulling geven aan de hieruit voortkomende vraag naar veilige opslag- en bedrijfsruimtes.”

Investeren in logistiek vastgoed

Ook investeerders zien garageboxen steeds vaker als interessante opties. Zo nam op de locaties van GaragePark het aantal beleggers van zestig tot maar liefst tachtig procent toe. Faase: “Omdat onze garageboxen een nieuw segment binnen logistiek vastgoed zijn, is het spannend hoe potentiële beleggers hierop reageren. Wij zijn daarom extra verheugd dat serieuze beleggers de waarde ervan inzien en daarnaar handelen. Tegelijkertijd zien wij dat er door heel Nederland nog veel behoefte is aan betaalbare werkruimtes. Beleggers die tot nu toe de boot gemist hebben, hoeven zich dus geen zorgen te maken. In 2021 komen er nog genoeg kansen voorbij.”

Volgend jaar nog beter

Ondanks het succes van het afgelopen recordjaar, verwacht GaragePark het in 2021 nog beter te doen. Onder andere door meer parken te bouwen. Faase: “Een gemiddeld verzorgingsgebied van een park is ongeveer vijftien kilometer. Dit betekent dat een middelgrote stad al ruimte biedt voor meerdere locaties. Om die reden zien wij nog genoeg mogelijkheden om door heel Nederland harde werkers en beleggers te voorzien van ons vastgoed. Hiervoor zijn wij continu op zoek naar mooie locaties op gunstige liggingen.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.