Reacties/ Geen vrede zonder klimaatbeheer printlink


u2v (14 december 2007, 10:28)

Wat een onzin. Elk probleem wordt tegenwoordig actueel door er 'klimaat' voor te plakken. Het is een modewoord zonder inhoud geworden.

Het gaat in het artikel niet om 'klimaatvluchtelingen' maar gewoon om economische vluchtelingen. Als klimaat een reden was om te vluchten dan woonde er geen mensen onder de zeespiegel in Nederland, of in bosbrand gevaarlijke gebieden in de VS of Australië, of in Tornado Alley in het midden van de VS. Maar daar valt geld te verdienen en dus wonen er mensen. In Afrika, delen van Zuid Amerika en Azië hebben veel mensen geen economische toekomst, dus trekken ze weg. Dat is niets nieuws.

Het opplakken van het 'klimaat' label op elk probleem is een doorzichtige truc om aandacht en geld te krijgen.

bright valve (14 december 2007, 22:50)

Economische vluchtelingen hebben ook hun redenen om te vluchten, bijvoorbeeld een veranderend klimaat waarin het steeds moeilijker wordt je eigen dieren te houden of eten te verbouwen.

Wij Nederlanders hebben de afhankelijkheid van onze grond vervangen voor afhankelijkheid van o.a. aardolie/-gas. Zodra het daarmee gedaan is zal het voor ons ook steeds lastiger worden om ons eigen eten te 'verbouwen' (in immense kassencomplexen gestookt op aardgas) of om onze dieren te houden (in op elektra en gas draaiende megastallen).

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje