Geld Terug-garantie essentieel voor nieuwe vakantieboekingen 2021 /reageer

Geld Terug-garantie essentieel voor nieuwe vakantieboekingen 2021
  • door: Redactie Sync
    over: consumenten, beleid
    op: 29 december 2020
  • Steeds meer reisorganisaties bieden Geld Terug-garantie bij een negatief reisadvies

  • Dit concludeert reisplatform 27vakantiedagen.nl na onderzoek onder alle grote reisaanbieders

Steeds meer reisorganisaties bieden Geld Terug-garantie bij een negatief reisadvies. Dit lijkt – samen met andere soepele boekingsvoorwaarden – essentieel om het vertrouwen van de Nederlandse vakantieganger terug te winnen. Dit concludeert reisplatform 27vakantiedagen.nl na onderzoek onder alle grote reisaanbieders.

Ondanks het vele aanbod van Geld Terug-garanties, loopt het aantal nieuwe vakantieboekingen voor 2021 nog niet bepaald storm. Sinds premier Rutte eerder deze maand opriep om geen reizen te boeken tot en met halverwege maart, is de omzet bij veel reisorganisaties zo goed als stilgevallen. “Ook voor de zomervakantie van 2021 kijken veel mensen de kat uit de boom”, zegt Johannes Keuning van 27vakantiedagen. “Normaalgesproken is de donkere periode na kerst en oud en nieuw een belangrijk vroegboek-moment; in januari en februari verdient de reisbranche een groot deel van zijn omzet. Dat zal nu anders zijn, zeker wat vliegvakanties betreft. We zien momenteel eigenlijk alleen campingboekingen een beetje op gang komen.”

Voorwaarden

Vertrouwen lijkt het toverwoord om de consument weer aan het (vroeg)boeken te krijgen. Daarom zetten reisorganisaties nu vol in op het bieden van Geld Terug-garantie en andere soepele boekingsvoorwaarden. Reisplatform 27vakantiedagen houdt een overzicht
bij van de grote vakantie-aanbieders en hun nieuwe boekingsvoorwaarden. Keuning: “Vanwege de onzekerheid zit niemand meer op vouchers te wachten. De hoop is dat mensen wel durven te boeken als ze gegarandeerd hun geld terugkrijgen. Ook als de vakantie onverhoopt niet doorgaat vanwege een negatief reisadvies. Behalve de Geld Terug-garantie, zijn lagere aanbetalingen en kosteloos omboeken tot kort voor vertrek voor komend seizoen essentiële boekingsfactoren.”

Barrières

Naast soepele boekingsvoorwaarden, moeten er volgens Keuning nog meer barrières weggenomen worden om het consumentenvertrouwen terug te winnen. “Boek alleen bij SGR-aangesloten reisorganisaties, zodat je ook van je geld verzekerd bent bij een faillissement. Ook merken we dat er veel onduidelijkheid heerst rondom het beleid van reisorganisaties met betrekking tot het coronavaccin. Het is aan de reisbranche om hier transparant over te communiceren.” Overigens verwacht Keuning niet dat verplichte vaccinaties komende zomer aan de orde zijn voor vliegvakanties. “Sowieso niet voor vluchten binnen de EU. De meeste mensen kunnen tegen die tijd nog niet eens gevaccineerd zijn, al zouden ze het willen. Bovendien zou het een te grote kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen worden, zeker gezien hun huidige financiële situatie.”, aldus Keuning.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.