Gezond en energiezuinig wonen is mogelijk, ook in Vathorst /reageer

Vaart maken

beeld: MadelanapDe bouwers in Amersfoort moeten eens goed naar de implementatie van de installatie kijken. Er lijken een aantal verkeerde bezuinigingen in de ontwerpen te zitten. Te korte kanalen, slechte geluiddemping, besparing op ramen en beperkte filtercapaciteit. Er zijn goede mogelijkheden om de installatie alsnog te verbeteren.

Daarnast zou de Gemeente Amersfoort vaart moeten maken met het onderzoeken van de filtermonsters. Informatie over het soort vervuiling is essentieel. Blijkt er veel fijnstof aanwezig, dan zijn er heel andere oplossingen van het probleem nodig. En misschien is het in Vathorst wel een ongelukkige optelsom van verschillende problemen. Iedere deelnemer aan het bouwproces dient zijn bijdrage snel te onderzoeken.

Onzin

EeŽŽn ding is zeker. Voor de vierhonderdduizend huishoudens met een warmteterugwinsysteem zijn de huizen niet in één keer waardeloos. De suggestie te verhuizen in verband met balansventilatie is onzin. In een huis met een goed installatieontwerp hoeft er geen vuiltje in de lucht te zijn. Is er wel een slechte installatie, dan zijn er goede mogelijkheden een eventuele ongezonde woning gezond te maken. MéŽt behoud van energiebesparing. Jammer alleen dat het in Vathorst achteraf moet worden geregeld.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Martijn Koch

Van beroep is Martjn Koch architect, maar hij maakt graag uitstapjes. Fotograferen, observeren, filosoferen en illustreren zijn er een paar van.