Reacties/ Gigantische vulkaanerupties onder de noordpool printlink


Rob Labruyere (1 juli 2008, 16:40)

Het valt mij steeds weer op, dat iedere verklaring ten koste van de global warming theorie altijd zonder pardon weerlegt wordt, terwijl verklaringen ten gunste hiervan onmiddelijk omarmd worden.
Als pal onder een grote ijsvlakte een groot aantal vulkanische erupties plaatsvinden, met een kracht van toch al gauw enige megatonnen tnt (vooral in warmte). Als je dan weet dat door convectie het opgewarmde (lichtere) zeewater op moet stijgen. Als inmiddels ook bekent is dat deze activiteit al enige jaren aan de gang is. Hoe waarschijnlijk is het dan dat er tot nu toe geen relatie gevonden kan worden tussen afsmeltend poolijs en vulkanische activiteit? Terwijl er dan ineens weer wel een relatie is mat de CO2 toename. (dat past namelijk wel weer mooi in het aanpraten van schuldgevoel). Het is mij al lang duidelijk: Iedere theorie die opwarming door CO2 weerlegt, wordt ijlings neergesabeld om maar 1 reden: De wetenschap is als de dood dat alle miljarden subsidies voor klimaat onderzoek opdrogen, als ze toegeven dat de hele global warming theorie op drijfzand is gebouwd. Ondertussen mogen gewone burgers voor alles steeds meer dokken en mogen we ons lekker schuldig voelen. Nou ik doe niet meer mee.

Carlo (6 juli 2008, 17:35)

Ja ik vond ook de verklaring vreemd,

"De onderzoekers die de onderzoeksresultaten deze maand in Nature hebben gepubliceerd, stellen dat de warmte die vrijkomt bij de erupties niet bijdraagt aan het smelten van het Arctische zeeijs."

Maar zoals het er nu uitziet zakt de temperatuur van de Aarde en zakt het zee water.

En in 2007 is er 2 vierkante kilometer ijs op de Noordpool bij gekomen.

Op het ogenblik zitten we meer in een Global Cooling.

Word bij ons weer een zomer van niks met een snel invallende winter, net als vorig jaar.

HardloperHans (7 juli 2008, 17:53)

Of de uitbarsting heeft bijgedragen aan het smelten van het poolijs en hoeveel is "water under the bridge". (lood om oud ijzer).
Interessanter is dat er nu (juli 2008) meer poolijs is dan in juli 2007. Ook de watertemperaturen in het poolgebied zijn lager. Het is zo goed als uitgesloten dat de Noordpool dit jaar al ijsvrij wordt.
Je kunt dit zelf checken op:
http://igloo.atmos.uiuc.edu/cgi-bin/test/print.sh

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje