Gladventure en Wilfried Baeten starten joint venture RAY Tensile Design /reageer

Gladventure en Wilfried Baeten starten joint venture RAY Tensile Design

RAY Tensile Design (RAY) opende gisteren haar deuren. Het Eindhovense designbureau, dat de klantportefeuille van Black Sheep Productions voortzet, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van innovatieve zeilstructuren zoals: luxe glamping- en/of restauranttenten, schaduwplekken en podia. De ontwerpen en creaties van RAY zijn onder andere terug te vinden op vooraanstaande Europese festivals maar ook op veel vakantie- en vrijetijdsparken.

RAY is een joint venture van ondernemer en ontwerper van zeilstructuren Wilfried Baeten en investeringsmaatschappij Gladventure, eigenaar van glampingspecialist LuxeTenten. “Het is onze ambitie om wereldwijd een toonaangevende speler te worden op het gebied van innovatieve zeilstructuren”, zegt Sandra Wolters, Managing Director van RAY Tensile Design. “Met behulp van de expertise van Wilfried – die fulltime als Art Director aan de slag gaat – en de slagkracht van Gladventure, willen we de komende jaren uitgroeien tot een internationaal toonaangevend productie- en designbureau.”

Innovatiepartner

RAY ontwikkelt en ontwerpt zeilstructuren voor grote evenementen en festivals. Als onderdeel van de samenwerking met Gladventure gaat het Eindhovense designbureau daarnaast het design en de productie van drie nieuwe glampingstructuren voor LuxeTenten verzorgen. Tijdens de salon SETT in Montpellier werd de eerste luxe safaritent die uit de samenwerking voorkomt, gepresenteerd; de Gotland. “Dit betreft een nieuwe range producten, bovenop ons bestaande aanbod aan safaritenten”, zegt Ivo van der Vlis, CEO en mede-eigenaar van LuxeTenten. “Met RAY hebben we een ideale innovatiepartner gevonden. De markt voor zeilstructuren is volop in ontwikkeling. Zowel in het toerisme als bij evenementen speelt aankleding en belevenis een steeds grotere rol. Het gebruik van natuurlijke en artisanale materialen in combinatie met de meest geavanceerde stoffen zorgt ervoor dat RAY duurzame designs ontwikkelt. Hierdoor kunnen we blijven innoveren en de glampingmarkt verrassen.”

Eigen identiteit

Art Director Wilfried Baeten brengt het volledige klantenbestand van Black Sheep Productions over naar RAY. “Dit betekent echter niet dat RAY een voorzetting is van een bestaand bureau onder een nieuwe naam”, legt van Baeten uit. “RAY is een nieuw en fris designbureau met een eigen merkidentiteit en een stevige groeiambitie. Onze look en feel is duidelijk te herkennen. En dat moet ook; alleen met nieuwe en verrassende designs blijf je de consument (en de markt) verrassen en verbazen”. Wolters: “Wilfried combineert creativiteit met technisch tekenen, wat leidt tot een uniek creatief concept. Ons doel is om in de toekomst zoveel mogelijk opdrachtgevers, dagjesmensen, vakantiegangers en festivalbezoekers hiervan te laten genieten.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.