Google laat Equinix kabellandingsstation voor zeekabel bouwen /reageer

Google laat Equinix kabellandingsstation voor zeekabel bouwen

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van Equinix in El Segundo, Californië. Google kiest voor Equinix vanwege de ruime ervaring in het aanleggen en managen van landingsstations voor zeekabels. Zo is de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten al betrokken bij 25 andere zeekabelprojecten. Naar verwachting wordt de kabel in 2019 in gebruik genomen.

De Curie-zeekabel komt in tegenstelling tot andere zeekabels niet aan land aan de kust in een landingsstation, maar eindigt in het Equinix LA4 International Business Exchange™ (IBX®) datacenter. Dit biedt veel nieuwe mogelijkheden tot rechtstreekse verbindingen, aangezien de locatie een populair knooppunt is voor veel bedrijven. In het datacenter wordt via interconnectie een zeer snelle en veilige verbinding tot stand gebracht tussen de verschillende ecosystemen van bedrijven, clouds en IT service providers.

“Ook in Nederland komen tientallen zeekabels aan land. Zij worden vanuit het kabellandingsstation aan de kust direct naar onze datacenters in Amsterdam geleid. Van daaruit is het mogelijk met een zeer lage latency verbinding te maken met de rest van Europa”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Amsterdam zou een goede plek zijn voor een zeekabel om direct in het datacenter te landen aangezien de afstand tussen kust en stad klein is. Een directe verbinding van een zeekabel in ons datacenter heeft als voordeel dat direct data kan worden uitgewisseld met meer dan 700 andere bedrijven. Nu is het al zo dat Nederland een gateway functie heeft tot de rest van Europa dankzij de huidige zeekabels. Voor toepassingen waar real time uitwisseling van data belangrijk is, kiezen veel bedrijven er dan ook voor om te opereren vanuit Amsterdam. Denk aan probleemloze streaming van content als muziek en video, het afhandelen van digitale transacties in e-commerce maar ook voor veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IoT en AI.”

Groeiende behoefte aan zeekabels
Het wereldwijde dataverkeer groeit naar verwachting in 2021 tot 3.3 zettabytes. Daarvan komt bijna elke bit tijdens zijn reis in aanraking met een zeekabel. Van het intercontinentale dataverkeer gaat zelfs 99 procent via zeekabels en wordt slechts 1 procent verstuurd via satellietsystemen. Het groeiende dataverkeer en de toename aan zeekabelverbindingen wordt mede veroorzaakt door een stijgende vraag naar cloudoplossingen en cloudgerelateerde trends zoals big data en IoT.

Nederland digitale gateway naar Europa door zeekabels
“De kritische factoren voor verdere ontwikkeling van de global business zijn een groeiende capaciteit en bedrijvigheid en de innovatie die daarbij hoort”, zegt Eielts. “Deze zijn cruciaal voor bedrijven wereldwijd en zeekabelverbindingen voorzien in de benodigde capaciteit. De zeekabels die in Nederland aan land komen, hebben het fundament gelegd van onze stevige positie als digitale gateway naar Europa. Ze zijn de basis van onze zeer uitgebreide connectiviteit, waarmee ook datacenters hun positie hebben uitgebouwd.”

Uit de Equinix Global Interconnection Index (GXI) blijkt dat de interconnectiebandbreedte tussen 2017 en 2021 jaarlijks met 98 procent toeneemt en zelfs 10 keer harder groeit dan het wereldwijde internet. Deze trend ondersteunt bedrijven met het uitbreiden van hun digitale diensten en het migreren van bestaande workloads naar third party cloudplatformen.

Reageren via Facebook

Reacties

Over admin