Nieuws/ Google luisterde draadloze netwerken af /2 reacties

door: Redactie Sync
over: informatica, mobiel, regelgeving, beleid
op: 15 mei 2010

Google geeft toe dat het meer dan drie jaar lang per ongeluk dataflarden heeft verzameld die via onbeveiligde Wi-Fi netwerken werden verzonden. De bekentenis is gedaan via het officiële weblog van Google. In de dataflarden staan stukken van emails, websites die mensen hebben bezocht en andere mogelijk persoonlijke informatie. De informatie is door Google opgeslagen en bewaard. Google heeft aangegeven de informatie zo snel mogelijk te vernietigen.

Het verzamelen van de gegevens gebeurde via de Google Street View auto’s. Dit zijn auto’s die door de straten rijden en 360 graden foto’s maken. Er worden al een tijd lang vragen gesteld over de privacy gevolgen van Street View. De Street View-auto’s van Google maken niet alleen foto’s, ook slaan ze de locaties op van Wi-Fi-netwerken die ze tegenkomen. Vorige maand ontstond daarover een rel in Duitsland. Nu blijkt dus dat de Street View auto’s nog meer data hebben verzameld.

Tot nu toe heeft Google volgehouden dat ze alleen maar op legale wijze informatie verzameld. Het is de vraag of dit daadwerkelijk zo is. Google gaat in overleg met privacy belangen groeperingen om samen met hun het beleid rond dataverzameling aan te passen.

Reageren via Facebook