Reacties/ Google luisterde draadloze netwerken af

door: Redactie Sync
over: informatica, mobiel, regelgeving, beleid
op: 15 mei 2010

Google geeft toe dat het meer dan drie jaar lang per ongeluk dataflarden heeft verzameld die via onbeveiligde Wi-Fi netwerken werden verzonden. De bekentenis is gedaan via het officiële weblog van...

Erwin (17 mei 2010, 13:23)

Zeg je dat de auto's die de beelden verzamelden voor streetview, daarnaast ook een soort "war-drive" systeem hadden? En dat dit vervolgens is gebruikt om bij deze onbeveiligde netwerken in te breken en de informatie te stelen?

Als dit zo is, dan is het in elk geval niet 'per ongeluk', want je moet echt een apart systeem inrichten en het is zeker niet een toevallig 'bijvangst'. Ze moeten dan wel eens gaan uitleggen wat ze allemaal daarmee wilden doen. Lijkt me in elk geval niet iets wat weer uitgezocht (lees: tijdrekken zodat het overwaait) hoeft te worden, maar meteen ermee stoppen en diep, heel diep door het stof.

Michiel (17 mei 2010, 21:56)

Aan de ene kant beangstigt een verhaal als dit mij, aan de andere kant kan ik niets anders dan mijn schouders ophalen. Privacy is iets van vroeger, we storten ons hele privéleven uit over het Internet, en velen hebben geen enkel idee welke consequenties dat zou kunnen hebben. Op iedere hoek van de straat is het mogelijk data'flarden' op te vangen, ook op de mijne. Ik heb niets te verbergen, mijn onbenullige reacties op berichten mogen ze ook opvangen, over seconden staat deze op het Net. Kunnen ze 'm ook lezen.

Wat ik mij afvraag is de noodzaak van Google is om deze flarden te BEWAREN!!!!! En waarom er in overleg moet worden gegaan óf en wanneer deze bestanden vernietigd moeten worden. Ik zou denken dat de eerste keer dat Google bemerkte dat er bestanden werden opgevangen, dit zouden uitschakelen, bestanden zouden vernietigen en melding maken bij de autoriteiten. Helaas. Gemiste kans. Nu krijg ik er een naar gevoel bij. Hebben ze ook gericht kunnen rijden, door bepaalde wijken en langs twijfelachtige panden. En als zij het kunnen, wie nog meer, maar dan nog stiekemer.

Ik denk dat we langzaam doorschieten in het gebruik van Internet, daar waar het bedoeld was om op een eenvoudige manier informatie te kunnen delen, is het verworden tot een poel van roddel, achterklap, slechte filmpjes van nog slechtere auteurs, stelen van liedjes, bakken met porno, spam en virussen, het verheerlijken van dom gedrag en een ongelooflijke brij van stom geouwehoer, en slechts een aantal aardige sites, maar over het algemeen is het niet veel soeps.

Wat mij betreft is het Internet een keurige afspiegeling van de maatschappij, en dat zegt wel genoeg....

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje