Nieuws/ Google vraagt patent aan op SMS-betaling /1 reactie

door: Ewald Smits
over: informatica, mobiel, management, concurrentie, bedrijfsgroei, strategie, businesstrends
op: 3 september 2007

Google heeft een patentaanvraag ingediend waarin een sms-betalingssysteem beschreven staat. De Gpay-dienst zou mobiele betalingen mogelijk moeten maken. Dat meldt Tweakers.net

Volgens het patent kan de Gpay-gebruiker een betalingsverzoek via sms naar Google sturen. In het tekstbericht moet informatie over de begunstigde en het te betalen bedrag geplaatst worden. De Gpay-servers zouden de transactie vervolgens afronden.
De betalende partij zou volgens het patent bij Google een tegoed nodig hebben, maar voor de begunstigde zou dit niet nodig zijn doordat de betaling buiten het Gpay-systeem om wordt afgehandeld.

Gpay zou vooral nuttig zijn voor het uitvoeren van zogenaamde microbetalingen, waarbij kleine bedragen vooraf overgemaakt kunnen worden. Hoewel betaalsystemen via sms al jaren bestaan, lijkt Google met Gpay zijn Google Checkout-dienst aantrekkelijker te willen maken. Daarnaast vermoeden analisten dat het betaalsysteem een goede aanvulling zou kunnen vormen voor het in nevelen gehulde Gphone-project, meldt Tweakers.

Reageren via Facebook