GoogleBio chip nu bij 20.000 mensen wereldwijd geïmplanteerd /6 reacties

GoogleBio chip nu bij 20.000 mensen wereldwijd geïmplanteerd

Een wetenschappelijk experiment van GoogleBio en de universiteit van Zuid-Peking heeft geresulteerd in 20.000 experimentele GoogleBio chips – ontstaan uit organische elektronica. In de afgelopen maanden zijn de chips geïmplanteerd bij ruim 20.000 anonieme mensen wereldwijd.

Aanleiding was een oud experiment van enige decennia geleden om lezen en leren overbodig te maken, omdat dat slechts instrumenten zijn om content tot je te nemen en je hersenen daarop te laten reageren. Door de toenemende druk op prestaties van mensen in de huidige economie is lezen en leren een luxe artikel geworden, welke alleen nog door rijke mensen in hun spaarzame tijd als klassieke hobby kan worden bedreven.

De gewone bevolking zal middels het GoogleBio implantaat nooit meer te hoeven lezen en leren. De technologie is gebaseerd op het vullen van hersencellen op basis van gedachten die een mens heeft op elk willekeurig moment van de dag. GoogleBio is altijd on-line en is in staat op basis van je eigen individualiteit relevantie te filteren en je hersenen precies te vullen met hetgeen een mens zelf denkt te willen. Het grote voordeel is gelegen in het feit dat de eenmaal opgeslagen content ook niet meer vergeten kan worden. De chip vormt tevens een volledige backup van de herseninhoud. De voeding van de biochip wordt gevormd door normale menselijke bloedstromen die voldoende energie opwekken om de chip in ‘leven’ te houden.

De chip kan ook gevuld worden met zogenaamde ‘GoogleBio Preset Knowledge Kits’, zogenaamde extensies met vooraf gedefinieerde kennis en kunde, waarmee herscholing slechts een kwestie is van het remote installeren van een ‘plug-in’.

Economen verwachten een enorme groei van de economie, omdat de sturing daarvan niet meer afhankelijk zal zijn van mensen die op eigen kracht hun kennen en kunnen hebben ontwikkeld door conventioneel lezen en leren

Op vragen aan GoogleBio’s CBO – Chief Biotechnology Officer – Andrew Vandenhill waarom de 20.000 chips anoniem zijn geïmplanteerd werd het volgende antwoord gegeven: ‘Vanuit GoogleBio willen we de mensheid zoveel mogelijk het gevoel geven dat er geen verschil is tussen mensen met of zonder chip. Alleen wij kunnen die ontwikkel verschillen inzien en ze zonodig bijsturen. Dat is immers altijd de visie van GoogleBio geweest, zo zijn ook in de vorige eeuw onze zoekmachines ontstaan en hebben we onze invloed gebruikt om mensen middels de zoekresultaten te beïnvloeden in hun lezen, leren, denken, doen en handelen. GoogleBio gaat daarin een stap verder’.

Gratis

De chip is voor de gebruiker – zoals we dat van GoogleBio gewend zijn – gratis. Het businessmodel is volgens Vandenhill eenvoudig: ‘Via de chip worden mensen selectief aangezet tot het kopen van diensten en producten, die gelinkt zijn aan onze databases. Op die manier ontvangt GoogleBio een fee op basis van de aankopen. Daarmee kan de ongeveer 30.000 dollar kostende chip worden gefinancierd, alsmede claimes op schending van de privacy in welke vorm dan ook. In de loop van de komende jaren zal de prijs naar verwachting aanzienlijk dalen. Of GoogleBio dan ook de invloed op het koopgedrag zal aanpassen, kon Vandenhill niet zeggen.

De huidige 20.000 mensen hebben de laatste betaversie van de chip inmiddels al een paar maanden in ‘hun bezit’. De resultaten zijn veelbelovend. Economen verwachten een enorme groei van de economie, omdat de sturing daarvan niet meer afhankelijk zal zijn van mensen die op eigen kracht hun kennen en kunnen hebben ontwikkeld door conventioneel lezen en leren.

Vertaald vanuit GoogleBio Science Report vol. 78, nr. 3, november 2087

Reageren via Facebook

Over Peter Luit

Peter Luit is actief in mediaconsultancy, interimmanagement, trendwatching en geeft seminars en workshops over workflow analyses, processinnovation, etc. (www.luit.nl).