Grijswerkers /reageer

Grijswerkers

Een woord bij de daad, de serie

Seks is overal. We worden ermee geboren, we gaan ermee naar bed. Internet leeft ervan, de nachttelevise ook. Pubers, bejaarden en alles en iedereen ertussen in: wie niet meedoet is raar. Seks is entertainment geworden. Met voor- en tegenstanders, geheelonthouders, ziekelijk verslaafden en criminelen. En we weten: zodra de politiek zich ermee bemoeit, is de hysterie compleet.

We zouden haast vergeten dat seks vooral een truc is van de natuur om twee wildvreemden te overtuigen de soort te redden. Een zachte ondergrond en een zweterig minuutje, meer is daarvoor niet nodig. Bioloog en journalist Marco van Kerkhoven schrijft vanaf heden hoe ingewikkeld seks is geworden. Was het ooit de enige daad die ons voortbestaan rechtvaardigde, het is inmiddels veel meer dan dat. Je kunt het met een robot doen, en om een kind te maken is de man niet meer nodig.

Aflevering 3

Macht erotiseert, zeggen zij die het kunnen weten. Al was dat vast niet waar de voormalige Nederlandse premier Wim Kok op doelde toen hij zijn ergernis uitsprak over de graaicultuur aan de top van het management. ‘Exhibitionistische zelfverrijking’, noemde hij dat. Een pikante verspreking want hij zou exorbitante zelfverrijking hebben bedoeld, zoals later werd beweerd.
Maakt niet uit, het idee is duidelijk: wij houden niet van mensen die zichzelf teveel geld van anderen toeschuiven; met of zonder kleren aan. Doe je dat buiten de wet dan ben je een dief, doe je dat binnen de regels dan ben je een zakkenvuller. Het resultaat is hetzelfde: het geld is …lees verder

Reageren via Facebook

Reacties

Over Marco van Kerkhoven

Marco van Kerkhoven is bioloog, journalist en onderzoeker bij het Kenniscentrum Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Hij doet promotieonderzoek naar nieuwe media businessmodellen.