'Groen-rechts werkt niet, ondernemingszin en natuurbehoud botsen' /2 reacties

Niets nieuws

Büscher vindt dat de VVD de complexe realiteit ten onrechte probeert te vangen in een simpel beeld. “De ervaring van de afgelopen decennia laat zien dat innovatie, technologie en ondernemingszin wel degelijk op gespannen voet staan met natuurbehoud en milieubescherming. De VVD zegt nu dat we de problemen die we in het verleden met bepaalde systemen hebben veroorzaakt, kunnen oplossen door vanuit diezelfde systemen te blijven werken.”

De promovendus vindt de ideeën in het groen-rechtse pamflet van Rutte daarom niets nieuws. “Wat door neoliberalen zoals de VVD wordt gezien als ‘innovatief’ en ‘vooruitgang’ is in wezen niets anders dan een logisch vervolg op driehonderd jaar oud denken.” Aangezien het denken dus geen breuk is met het verleden, meent de politicoloog dat er ook geen reden is om in de toekomst andere effecten van innovatief ondernemerschap te verwachten.

Gepubliceerd op www.duurzaamnieuws.nl.

Reageren via Facebook

Over Martine Postma

Martine Postma is freelance journalist. Ze schrijft over duurzaamheid en milieu. Daarnaast organiseert ze activiteiten om duurzaamheid op lokaal niveau te bevorderen. Ook verkoopt ze duurzame producten via www.wiegtotwieg.nl