Reacties/ 'Groen-rechts werkt niet, ondernemingszin en natuurbehoud botsen' printlink


Gronemeyer (30 december 2008, 09:27)

In Duitsland is zonne-energie al een zeer lucratieve business (zie Tegenlicht-doc Here comes the sun op http://video.google.com/videoplay?docid=-8069633758519850191&ei=nNpZSZL8OYGUjAKHlpHpDQ&q=here+comes+the+sun+tegenlicht). Als dát eenmaal echt van de grond is - en ik zie niet echt redenen waarom dat niet binnen nu en 10 jaar gaat gebeuren - zijn de gevolgen van deze big business geweldig voor het milieu. Het lijkt mij geweldig als Nederland hierin voorop gaat lopen. Dat er hier te weinig zon zou zijn is namelijk gezwets. Het zou ook het einde-van-het-aardgas-probleem oplossen.

Gerard Ringenaldus (30 december 2008, 11:27)

V.w.b. het weergeven van de verschillende en vaak ook tegenstrijdige belangen is het een goed verhaal.. Jammer is alleen dat men wederom “doorslaat”!

B.v. dat onderdelen voor deze hybride-voertuigen “ook worden rondgevlogen” is een absurde redenatie. Er gebeuren op deze aardbol duizenden ergere dingen. Daarbij, volgens deze redenatie is vliegen dus kennelijk so wie so al “ hartstikke fout”!

Aan de “plus”dat het “eindproduct” uiteindelijk tenminste veel schoner wordt, dan de huidigen, daar wordt in het geheel aan voorbijgegaan.

De technologie, b.v. voor schone auto’s was er al lang, blijkt steeds weer uit diverse berichten. Deze werden echter door machtige lobbys tegengehouden. En of het nu de hybride-of een elektrische auto wordt , of een variant hierop, dat zien we wel. Een persoonlijke mening, hierover, doet niet zoveel terzake. Wat we nodig hebben zijn feiten.

Dat de genoemde tegenstelling, die er absoluut is, voorlopig alleen verkleint (over oplossen praten we voorlopig nog niet) kan worden, door sterk sturende overheden, laat de huidige situatie ook zien. Landen zoals, Zweden, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs ook China bewijzen dit. Zij zorgen niet alleen voor een passende wet –en regelgeving, maar ondersteunen deze ook financieel vrij fors. De forse groei van nieuwe schone industriën, in deze landen , in een relatief korte tijd, bewijst dit ook. De zeer lange periode van de milleuverpestende olie- en steenkolenindustrie kan ook niet eventjes snel worden opgelost.

Zelfs bedrijven “die het energie slurpen”stimuleren, zoals o.a. Google en Microsoft, steken veel geld in innovatie en ondersteunen onderzoek naar schone energie fors.

Bovendien, omdat de zeer smerige kolencentrales in b.v. Polen nog jarenlang de atmosfeer, ook die van ons, verpesten, moeten we blij zijn dat er meer tegenwicht wordt geboden.

In Duitsland zijn b.v. , mede op grond van genoemde snelle reslutaten, een aantal geplande kolencentrales, reeds geschrapt.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje