Reacties/ Haal de krant door de relevantie-machine printlink


wijbrand schaap (14 oktober 2009, 16:23)

Interessant en waar, natuurlijk. Maar de uiterste consequentie is dan dat de krant zoals die denkt te bestaan, eindigt. Immers: je hebt nu een netwerk van specialisten nodig, die op specifieke onderwerpen de weg weten en niet langer generalisten die overal wel iets van weten, maar nergens echt de diepte in kunnen.
Dat nieuwe model werkt al, maar de huidige krantenorganisaties en uitgeverijen zullen dat model alleen kunnen toepassen door een complete reshuffeling van hun personeelsbestand: ze moeten de specialisten onder de mottenballen vandaan halen. Maar ik vrees voor de kranten dat specialistennetwerken al zonder kranten aan het ontstaan zijn en hun weg naar de eindgebruiker weten te vinden, inclusief verdienmodellen. Zie het Cultureel Persbureau: busy rethinking persbureaus.

iFreek (15 oktober 2009, 09:56)

Een verhaal met weinig visie.

Een database van scholen is niet het (type) idee wat de situatie revolutionair gaat veranderen.

De krant blijft als leesvoer voor aan de koffietafel of op de bank, maar men moet zich toch echt realiseren dat de taart verdeeld moet worden met de online media.

Als het gaat om het echt personaliseren van nieuws (selecteren van de juiste content voor de juiste persoon), dan maakt de krant geen kans ten opzichte van online media.

In de discussie over gratis content is het belangrijk om onderscheid te maken tussen het algemene nieuws, dat elke site gratis over kan nemen via RSS of tegen betaling kan inkopen bij het ANP, en achtergronden. Het algemene nieuws moet elke krant gratis aanbieden op z'n site, maar de achtergronden zijn premium content waarmee de krant zijn klanten kan binden aan het papieren abonnement of een online abonnement, dat goedkoper is omdat de distributiekosten lager zijn.

Jakko Mur (1 november 2009, 15:56)

Op de site van Trouw zijn de schoolprestaties wel te vinden: www.trouw.nl/schoolprestaties

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje