Het nieuwe boek is een apparaat /4 reacties

4. | Hanlin eReader

Hanlin eReaderMinder bekend is de Hanlin eReader van de Chinese producent Jinke.com.cn. De Hanlin is stabiel, heeft een uitstekend contrast voor binnen en buiten lezen vanwege de toepassing van e-ink en beschikt over vier verschillende grijsniveaus. De V2 heeft een SD-geheugenkaartslot waarmee het geheugen kan worden uitgebreid tot 2 GB. Verbinding met laptop of pc gaat via een usb-kabel, het ding draait op Linux en leest verschillende soorten documenten: PDF, DOC, WOLF, HTML, JPG, TXT, CHM, RAR en ZIP.

De batterij houdt het ongeveer een maand vol, uitgaande van een gebruik van 300 pagina’s lezen per dag. Volgens de fabrikant beschikt de eReader verder nog over ‘multi-level directory management’ en heeft het een gebruiksvriendelijke interface.
De Hanlin is er in verschillende versies. De prijs bedraagt volgens Engadget 325 dollar.

5. | Nuut eReader

NuutNuut eReader is vooral populair in Korea, Japan en andere Aziatische landen. De NUUT werkt ook met e-ink-technologie maar blinkt uit in lichtopbrengst. Deze ligt naar eigen zeggen “twintig procent hoger dan de meest gangbare e-readers”.
Het gewicht is niet meer dan 178 gram, het scherm is slechts 6 inch groot en heeft een resolutie van 600×800 pixels (168 dpi). De batterij houdt het 7.500 pagina’s tekst vol en natuurlijk heeft de NUUT ook een geheugenuitbreidingsslot (SD-card). Die zul je vermoedelijk ook nodig hebben, want het interne geheugen van het de NUUT is niet bijzonder groot: 8 Mb (Boot ROM), 32 Mb (SDRAM) en 512 Mb (RAM).
De prijs zal om en nabij 300 dollar bedragen.

6. | Cybook2

CybookFabrikant Bookeen levert de Cybook2, de e-reader die er niet alleen fraai uitziet, maar ook nog een lekker dun is. Daarbij beschikt het ding over een de ‘highly responsive user interface’ die de werkelijkheid van de leeservaring dicht benaderen: het omslaan van een bladzijde, het open en dichtslaan van een boek - het kan allemaal met de Cybook.

Een ander groot voordeel van de Cybook is de snelheid waarmee het apparaat opstart. In minder dan 20 seconden kun je de eerste pagina’s gaan lezen. En het spreekt voor zich dat het apparaat onthoudt op welke pagina van welk boek je was gebleven.
Prijs vanaf 350 dollar.

Reageren via Facebook

Over Ewald Smits

Ewald Smits is media-ondernemer en mede-eigenaar van Sprout en Management Team, uitgaven van de MT MediaGroep BV.
Volg hem ook op Twitter