Nieuws/ Het nieuwe gehoorapparaat zit in het hoofd /7 reacties

door: Ewald Smits
over: biologie, informatica, elektrotechniek, businesstrends, materiaal
op: 28 augustus 2007

Het nieuwe gehoorapparaat zit niet langer in het oor, maar heeft een plek gekregen in het hoofd. Het Amerikaanse Otologics ontwikkelde met Carina een gehoorapparaat dat geheel in het hoofd zit en tegelijkertijd ook veel beter werkt.

Direct onder de huid

Het nieuwe apparaat pikt geluiden op via een microfoon die direct onder de huid achter het oor wordt geplaatst. Elektronica geeft het signaal door aan een minuscuul vibratiepiston dat tegen de kleine botten van het middenoor is geplaatst. De botten vervoeren de vibraties vervolgens naar het binnenoor, die ze op haar beurt vertaalt in zenuwimpulsen en ze naar de hersenen transporteert.

Normaal leven

“Met dit apparaat kun je een volkomen normaal leven leiden”, zegt Otologics’s CEO José Bedoya. “Je kunt ermee douchen en slapen en je kunt weer alle geluiden horen, zoals fluisteren of een gesprek voeren tijdens een feest of receptie met veel achtergrondlawaai.”

Magneet

Het apparaat wordt met een batterij van energie voorzien. Gebruikers kunnen die batterij opladen door een klein oplaadapparaatje aan hun hoofd te ‘plakken’. Dat gebeurt met een magneet. In 60 tot 90 minuten is de batterij weer opgeladen.

Meer over de exacte werking in deze presentatie
Zie ook dit nieuwsitem

Reageren via Facebook