Nieuws/ Het seksspeeltje van de toekomst is intelligenter dan je denkt /reageer

door: Marjon Vinck
over: gadgets, software, psychologie, computer, robotica
op: 22 januari 2008

Steeds meer apparaten zijn af te stellen op onze wensen, behoeften en gevoelens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een “Wake-up light“, “LivingColors” of “Aurea” van Philips, maar ook aan een robotstofzuiger als Roomba. Het is dan ook raar te noemen dat met allerlei gevoelens en wensen van ons rekening wordt gehouden bij de ontwikkeling van apparatuur, behalve bij seksspeeltjes - waar gevoel juist een enorm grote rol speelt.

Het Britse bedrijf Je Joue vond dit blijkbaar ook en hebben de “SaSi” geïntroduceerd: een stimulator die gebruik maakt van ’sensual intelligence’. Dit houdt in dat het apparaatje zo geprogrammeerd is dat het gedrag en de bewegingen van de vrouw geregistreerd en geanalyseerd worden. Het apparaat bepaalt zo wat de vrouw het meest prettig vindt en slaat dit vervolgens op om het bij een volgende sessie dezelfde bewegingen weer toe te kunnen passen, zonder dat de gebruikster zelf iets hoeft in stellen.

Programmeren met gevoel

Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de eerste programmeerbare Je Joue-stimulator, aldus Wired. Volgens Regina Lynn vonden vrouwen het teveel moeite om van tevoren een gewenst patroon in te stellen, omdat de vrouw in dit geval snel resultaat wil en vooraf niet gaat priegelen met knopjes.

“As products become able to do more than simply vibrate or oscillate, the biggest challenge comes with how to interface with the hardware to make sure it does what you want it to do”

Het was dan ook de uitdaging voor de programmeurs om te programmeren met gevoelens, aldus Duncan Turner van Je Joue. Het apparaat moest zonder iets in te stellen kunnen ‘communiceren’ met de vrouw zoals een bedpartner dat zou doen: volgens Turner ga je namelijk ook niet met die partner uitgebreid bespreken wat en hoe je het wilt doen op welk moment van de vrijpartij. Die partner handelt dan ook grotendeels op intuïtie en weet ook pas na een paar keer wat de vrouw het meest prettig vindt.

Op weg naar robotseks?

SaSi kan volgens de makers ervan ook gezien worden als een innovatie op het gebied van seksspeeltjes. Het SaSi-team heeft daarom ook niet voor niets een groot team van testpersonen honderden bewegingspatronen laten testen, omdat zij ervan uitgaan dat beweging steeds belangrijker zal worden op dit gebied. Het is ook het grote manco van de nieuwste generatie speeltjes dat zij zich alleen toeleggen op het trillen en niet zozeer bewegen, aldus Turner.

Door de technische vooruitgang op het gebied van robotica en intelligente materialen, zal bewegen juist een steeds belangrijker element worden. De SaSi is volgens Turner dan ook een stap in deze richting. Toch is het apparaatje volgens Lynn nog niet te vergelijken met de robots die David Levy voor ogen heeft. Daarvoor is de stimulator nog te simpel en zal het geen impact hebben op je leven als een Roomba bijvoorbeeld wel doet. Maar ze zijn wel op de goede weg.

Reageren via Facebook

Reacties