Het web heeft een olifantengeheugen
/reageer
Niet helemaal, volgens Van den Berg: “Dit geldt ook voor openbare informatie, maar die stelling handhaven zou in de praktijk betekenen dat je je ogen ervoor sluit. We gaan uit van het fair-play-principe. Als je als p&o-er toch op internet zoekt en informatie vindt die reden vormt tot afwijzing, dan stelt de NVP-sollicitatiecode dat deze informatie gedeeld moet worden met de sollicitant, zodat de sollicitant kan aangeven of deze informatie klopt en daarnaast of het relevant is voor de uitvoering van de functie.”
Of dat vaak voorkomt kan Van den Berg niet zeggen. “De zogeheten soft skills geven tegenwoordig wel steeds vaker de doorslag bij sollicitaties en daar kan de internetreputatie van iemand een rol bij spelen.”
Aelen van CheckIt: “Dat is nu een van de nadelen van internet. Pas op wat je op internet zet. Mijn generatie, ik ben 35, kijkt daar nog naar en ik krijg mijn ouders met geen stok aan het internetbankieren omdat ze dat veel te link vinden. Maar de generatie onder mij denkt daar helemaal niet over na.”
En bedrijven als CheckIt en UniversalXS hebben de luie, of misschien wel haastige internetzoeker mee: niet alleen komt tachtig procent niet verder dan eerste pagina met zoekresultaten, maar ook zijn de eerste drie zoekresultaten verantwoordelijk voor tachtig procent van de ‘klikken’. Zo’n vlekje moet snel te repareren zijn.
Reacties
- Er zijn nog geen reacties.
- Reageer zelf
Reageren via Facebook