Reacties/ Heeft het weblog zijn beste tijd gehad? printlink


Redstar (23 juli 2007, 17:18)

Ook ik betwijfel ten sterkste dat Webloggen zijn beste tijd heeft gehad. Wel denk ik dat er een groter onderscheid gaat komen tussen bepaalde vormen van weblogs. Verder zijn er genoeg Blogs te vinden die zeer betrouwbare informatie publiceren. Ook daar twijfel ik geen moment aan, alhoewel men wel kan aan nemen dat er ook een berg onzin verkondigt wordt. Het is als met de Wikipedia. Ook daar ‘kan ‘een onwaarheid terecht komen, alhoewel het redelijk wordt gecondoleerd.

De kenmerken van de bloggers vind ik wel weer een grappig iets, maar idd niet zo heel erg onverwacht zoals er al werd geschreven. Het is voor de serieuze blogger ook noodzakelijk voorop te lopen, en intensief het web te gebruiken juist voor informatie, en trends te volgen.

Over de laatste vragen zit ik ook wel eens te denken. Veel interessante blogs die ik lees, zijn toch vaak Amerikaanse, waar ik dus niet mee wil zeggen dat Nederlandse blogs onderdoen. Er zijn denk ik meer bloggers te vinden in Amerika, dan in Nederland, en dat zou een reden kunnen zijn waardoor er een vertekend beeld wordt gevormd.

Ewald Smits (23 juli 2007, 22:18)

Grote vraag is natuurlijk wanneer een weblog ophoudt te bestaan. Is een website met dagelijkse postings van verschillende auteurs dat bovendien geld verdient met advertising of een webshop nog wel een weblog? Of is dat eigenlijk gewoon een website geworden? Met een blogger als uitgever?

Je ziet dat goede bloggers vaak uitgroeien tot uitgevers.

Hugo Louter (24 juli 2007, 16:18)

Er zal voorlopig nog wel een 'blogger base' blijven bestaan van mensen die kakelen over hun dagelijks leven.
Maar de iets meer IT-literate bloggers zijn nu al aan het verschuiven naar vormen die gebaseerd zijn op hun eigen sociale netwerk. Kleine blurbs voor vrienden, gecombineerd met foto's, muziek en linktips voor het privé-domein en community-gebaseerde sites (zoals Sync?) voor meer inhoudelijke stukken.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje