Nieuws/ Hiphop klinkt even goed als Mozart met nieuw caraudiosysteem /reageer

door: Marjon Vinck
over: gadgets, mobiliteit
op: 28 mei 2007

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bent op straat en er komt je een auto voorbij, waarbij het geluid dat eruit komt als stompen in je maag aanvoelt en in feite weinig meer met muziek te maken heeft: vaak gaat het om een setje boomboxen wat lukraak is gemonteerd. Hoe het wel moet? Wired weet het wel na een rit in een Lincoln MKX voorzien van een THX II Certified Car Audio Systeem.

Dit systeem zorgt ervoor dat het geluid perfect is afgestemd op jouw behoeften, waardoor de (vaak irritante) bijeffecten van teveel bas- of hoge tonen tot het verleden behoren. Het netwerk van tenminste zes kleine boxen (afhankelijk van het model auto) in combinatie met de door de gebruiker zelf af te stemmen interactieve menu zorgt ervoor dat het geluid - ondanks invloeden van buitenaf - zo ‘natuurlijk’ mogelijk blijft klinken. Volgens de testers klinkt muziek van Jay-Z net zo goed als een stuk van Mozart.

Je zou verwachten dat een dergelijk systeem enorm duur zou zijn, maar dat blijkt mee te vallen. Het systeem, wat nu alleen te koop is voor een aantal Lincoln-modellen (MKX, MKZ, Navigator en Town Car), zal om en nabij de 1000 dollar (± 750 euro) liggen: wat eigenlijk een schijntje is in vergelijking met de 45.000 dollar die een Lincoln MKX in de VS kost. Of het systeem ook voor andere auto’s beschikbaar komt, is tot nog toe onbekend.

Reageren via Facebook

Reacties