Hoe Synthon de biobelofte hoopt in te lossen /reageer

Hoe Synthon de biobelofte hoopt in te lossen

In 2011 betaalde Johnson & Johson 1,75 miljard dollar voor biotechbedrijf Crucell. Meerdere Nederlandse bedrijven staan te trappelen om dit succes te herhalen. Wie lost de belofte in? In deel II van deze serie: het Nijmeegse Synthon, dat groot werd met generieke medicijnen.

Synthon is mede dankzij andermans innovaties groot geworden. Het Nijmeegse bedrijf, dat vestigingen heeft in 11 landen, producten goedgekeurd heeft in meer dan 80 landen en in 2011 een omzet behaalde van 260 miljoen euro, heeft zich gespecialiseerd in de productie en vermarkting van generieke medicijnen, geneesmiddelen die hun succes hebben bewezen én waarvan de patenten zijn verlopen.

Wie wordt de nieuwe Crucell?

Dit artikel is onderdeel van een serie over ontwikkelingen in de Nederlandse, medische biotechsector. Lees ook:

* Wie wordt de nieuwe Crucell?
* De innovatiedrempel van DCPrime
* De miljoenendeals van Prosensa
* Hoe to-BBB gokt op de grote farma
* Hoe DNage een andere afslag nam

Biosililars

Deze geneesmiddelen zijn gebaseerd op kleine moleculen die chemisch exact na te maken zijn. Synthon kan ze daardoor één op één kopiëren en als merkloos product tegen een flink goedkopere prijs verkopen. “21 jaar zijn we hiermee begonnen, maar sinds 2007 mikken we ook een paar stapjes hoger”, vertelt Synthon-ceo Rudy Mareel. “We wilden het bedrijf voorbereiden op de nabije toekomst.”

Het eerstvolgende stapje is bijvoorbeeld de ontwikkeling van een biologisch medicijn dat precies hetzelfde doet als een bestaand medicijn, maar omdat het biologisch is niet voor 100% uit dezelfde bestandsdelen bestaat (een zogenoemde biosimilar). Zo maakte Synthon in maart van dit jaar bekend dat de eigen variant van het borstkankermedicijn Trastuzumab door de eerste klinische testfase is gekomen. Mareel: “Het doet hetzelfde als een geneesmiddel van Genentech, maar is niet generiek aan dat medicijn. Wij kunnen hierdoor een nieuw product van gelijkwaardige kwaliteit tegen een betere prijs verkopen.”

Ondergang van Organon

Daar blijft het niet bij als het aan Synthon ligt, want aan de overtreffende stap wordt ook al gewerkt: het geheel zelf ontwikkelen van nieuwe biofarmaceutische geneesmiddelen. Daarvoor is een aparte bedrijfstak binnen Synthon opgericht, ook kocht het bedrijf het biotechbedrijf Syntarga, dat specifieke kennis en technologie met zich meebrengt op het gebied van tumordodende mechanismen.

De ondergang van Organon was indirect weer goed voor Synthon, vertelt Mareel. “Dat was een spijtige zaak en het was niet goed voor Nederland, maar wij hebben daardoor veel hoog gekwalificeerde mensen kunnen aannemen.” Daarnaast investeert het bedrijf ook flink in nieuwe faciliteiten. Zo werd in mei 2011 een nieuw laboratorium geopend, waar 130 onderzoekers aan de slag gingen, en maakte Synthon eerder dit jaar bekend nog een fabriek te willen bouwen in Nijmegen.

Impact op de gezondheidszorg

“Hiermee zetten we de stap naar de productie van nieuwe, biofarmaceutische medicijnen”, vertelt Mareel. “Het doel is om uiteindelijk een volledig portfolio van producten op te bouwen rond een aantal ziektebeelden. Per product zullen we, zoals nu ook al het geval is, bekijken hoe we het in de markt gaan zetten: zelf, via tussenpartijen of met behulp van een samenwerking in een vroeg stadium.”

Maar eerst nog even geduld, want geheel nieuwe medicijnen moeten in tegenstelling tot generieke geneesmiddelen het volledige klinische onderzoekstraject doorlopen. Ook zijn de ontwikkelingskosten stukken hoger.

Mareel: “Ter illustratie: voor een generiek medicijn heb je een investering van 2 tot 4 miljoen euro nodig, voor een gelijkwaardig gelijkwaardige versie van een biologisch medicijn kom je op 80 miljoen euro uit en voor een totaal nieuw medicijn heb je nog veel meer geld nodig. Gelukkig hebben wij een solide basis waarmee we cashflow genereren. De winst kunnen we gebruiken om onze innovatieve projecten te financieren. Zo willen we uiteindelijk een impact achterlaten op de gezondheidszorg. Dat is net zo belangrijk als winst maken, maar die winst heb je wel nodig voor vernieuwing.”

Lees ook:

Geld voor de ziekte van Duchenne
Organon-technologie doorontwikkeld in start-up

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob van Leeuwen