Hoe Thought Leadership & LinkedIn waardevol zijn tijdens een recessie /reageer

Hoe Thought Leadership & LinkedIn waardevol zijn tijdens een recessie

We voelden het allemaal al aan ons water, en de prognoses van het economisch bureau van ABN-AMRO bevestigen het: een recessie hangt als een donkere wolk boven onze economie. De storm die ons te wachten staat, zal zorgen voor toenemende concurrentie en druk op de prijzen. Je zult meer dan ooit moeten bewijzen dat jouw product of dienst de investering waard is, zeker in de B2B-markt.

Maar hoe toon je die waarde aan? Thought leadership heeft, mits sterk ingezet en gecombineerd met een platform als LinkedIn, de potentie om van je organisatie een vuurtoren te maken die vertrouwen uitstraalt, ook (of misschien wel juist) in barre tijden.

Wat verstaan we onder thought leadership?

Thought leaders, ofwel kennisleiders, positioneren zichzelf als expert in hun branche, zonder zichzelf op de borst te kloppen. Ze kunnen zich als geen ander in hun doelgroep verplaatsen en worden gezien als trusted partner. Het belangrijkste doel van thought leadership is een band opbouwen met (potentiële) klanten en bewijzen dat je product of dienst onmisbaar is om hen te helpen slagen.

Uithoudingsvermogen, lef en kwetsbaarheid

Hoewel het concept niet nieuw is, laat het B2B Thought Leadership Impact Report van LinkedIn en Edelman (2022) zien dat kennisleiderschap een van de meest effectieve tools is die tijdens een moeilijke economie gebruikt kan worden om waarde aan klanten te tonen. Juist nu is het dus belangrijk om door te pakken en je thought leadership te claimen. Helaas is er geen ‘quick fix’ om dit voor elkaar te krijgen. Het vergt uithoudingsvermogen, lef en een kwetsbare opstelling.

Geef jezelf bloot, durf je persoonlijke visie te delen (óók als deze misschien wat controversieel is!) en laat zien dat je écht weet waar de pijnpunten van je (potentiële) klanten liggen. Door je zakelijke netwerk telkens te verrassen met een waardevol en relevant inzicht ontstaat er een vertrouwensband die de weg vrijmaakt om zaken te gaan doen.

Boost je thought leadership via LinkedIn

Het is algemeen bekend dat met name LinkedIn populair is bij B2B bedrijven voor het vinden van nieuwe klanten en het genereren van leads. In Nederland alleen hebben al zo’n 8 van de 9 miljoen werkende mensen zich aangemeld op het platform. Wereldwijd zijn er 722 miljoen gebruikers. Om de potentie van LinkedIn optimaal te benutten is het van belang dat je minimaal elke week engaging content deelt die gebaseerd is op uitdagingen, dilemma’s of aspiraties van je audience. Focus op waardevolle learnings of inzichten en probeer deze op een zo authentiek en persoonlijk mogelijke manier over te brengen. En houd vol. Want ook hier geldt: de aanhouder wint.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.