Holacracy en beloningsbeleid maken Viisi beste kleine werkplek van Nederland /reageer

Holacracy en beloningsbeleid maken Viisi beste kleine werkplek van Nederland

Viisi is door Great Place to Work uitgeroepen tot de winnaar in de categorie Best Small Workplaces (20 tot 50 medewerkers) en liet daarmee kandidaten als Dopper en PauwR Digital Marketing achter zich. De hypotheekadviesketen viel op vanwege haar holacratische organisatievorm en volledig transparante salarismodel.

Viisi is specialist in onafhankelijk hypotheekadvies voor hoogopgeleiden en begeleidt met name starters en young professionals bij de aankoop van een woning. “We zijn enorm blij met deze kroon op ons werk”, zegt Tom van der Lubbe, co-founder van Viisi. “We scoren heel hoog op Kameraadschap. Ons succes is te danken aan onze cultuur van transparantie en vertrouwen en aan onze ‘Viisionairs’ die tot het uiterste gaan om het beste er uit te halen voor elkaar en voor onze klanten. We voelen ons vereerd met het winnen van deze award, vooral omdat we hiermee kunnen laten zien hoe belangrijk het is om je mensen voorop te zetten.”

Holacracy

Bovendien is dit volgens Van der Lubbe het bewijs dat Holacracy werkt. “We werken in zelfsturende teams waarmee we de financiële sector willen veranderen.” De macht die in een traditionele organisatie bij managers ligt, is bij Viisi verspreid over de hele organisatie door middel van cirkels en rollen. “Onze organisatievorm is vooral geschikt voor mensen die een impact willen maken. Maar je moet er wel een beetje voor gemaakt zijn, je kunt hier niet achterover hangen en wachten tot een baas zegt wat je moet doen.” Viisi is de eerste financiële dienstverlener die het zelforganisatiemodel Holacracy invoerde.

Transparant salarismodel

Opvallend aan de organisatie is bovendien het volledig transparante salarismodel. Bij Viisi zijn salaris en performance compleet losgekoppeld. “Onze salarissen richten zich naar de beste 25 procent van de peergroup. Er is sprake van een vaste inschaling op basis van werkervaring en een vaste jaarlijkse salarisstijging. Onze ‘Viisionairs’ kunnen hun talenten hierdoor in alle vrijheid ontwikkelen en zo hun persoonlijke doelen nastreven.”

Andere winnaars

Softwarebedrijf Atlassian is in Nederland verkozen tot ‘Best Workplace 2019’ in de categorie multinationals. Coöperatie DELA (meer dan 250 medewerkers) en Lean Consultancy Group (50 tot 249 medewerkers) wonen respectievelijk in de categorieën large en medium. 

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.