Reacties/ Hooikoorts te genezen met drie prikken printlink


Hans Visser (16 maart 2009, 16:04)

Mijn vrouw heeft ook last van hooikoorts en pollen enz.
s er al bekend vanaf wanneer het in nederland beschikbaar is en of het vergoed word door de ziektenkosten verzekering?

bob van K (16 maart 2009, 16:05)

Waar kun je dit laten doen.

Liever vandaag nog dan morgen.

linda (16 maart 2009, 16:15)

Ik heb naast de hooikoorts voor boompollen ook een kruisreactie op eten. Werken die drie prikken dan ook daarvoor?
en kan je daarom vragen bij de allergoloog?

R. Nie (16 maart 2009, 16:19)

Het gaat hier volgens mij om zgn "intralymphatic allergen administration". De publikatie is: G. Senti et al. "Intralymphatic allergen administration renders specific immunotherapy faster and safer: A randomized controlled trial", PNAS 2008 105:17908-17912. De volledige tekst is gratis online te bekijken. Naar het lijkt is dit een rapport van een klinische studie (http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00470457) en is de behandel methode waarschijnlijk dus nog niet algemeen beschikbaar.

Richard de Vries (16 maart 2009, 16:49)

Zodra het hier is wil ik het ook proberen.
Mail me op richard2625@hotmail.com

Georgine D. (16 maart 2009, 17:26)

Zelf heb ik "hooikoorts"gekregen na mijn 25ste jaar (nu 61 jaar) en gebruik het hele jaar door een antihistaminica voor diverse allergische aandoeningen maar dit voldoet in deze periode
(berk en hazelaar) totaal niet dus : waar en hoe te verkrijgen??????

Mike (16 maart 2009, 17:36)

Ik ga morgen direct het ziekenhuis bellen voor een afspraak met een allergoloog. Ik zal dit artikel ook meenemen om zodoende te vragen of ik hiervoor in aanmerking kan komen en of dit per direct mogelijk is.
Zoals een voorganger al zei: Liever vandaag nog dan morgen

Linneke (17 maart 2009, 08:55)

Idd, liever vandaag dan morgen!
met 3 prikken er vanaf zijn, heb ik er absoluut voor over! vraag me idd ook af of dit dan ook de kruisreactie met bepaalde soorten voedsel beinvloedt, daar heb ik ook last van

En trouwens in het artikel staat dat het voor je 55e weg is... hoe komen ze daarbij? ik heb het wel eerder gehoord, maar m'n vader is ondertussen 59 en de klachten zijn nog net zo hevig als 10 jaar terug. Ziet er niet naar uit dat het weg aan het gaan is bij hem.

S.Roos (17 maart 2009, 09:30)

Ben heel benieuwd! Ik heb t gekregen toen ik 9 was, en loop er nog steeds mee. Wat wel opvalt is dat mijn moeder t ook heeft maar haar allergie begint veel eerder in het jaar. Zij moet al in februari beginnen met de hooikoortstabletten en ik pas ergens rond april. Inclusief oogdruppels en neusspray en weet ik veel wat nog meer!
Ik zou er heel graag vanaf zijn. Al die vieze zooi die je elke keer weer moet slikken, kan nooit goed zijn. Wel zou ik eerst wat meer over die prikken en hun bijwerkingen willen weten voordat er ook maar iets in mn lichaam gespoten word. Heel leuk hoor liever vandaag dan morgen, maar voor je t weet is de situatie erger en wou je dat je er nooit aan begonnen was.
Ik hou t in de gaten en wou dat hooikoorts niet bestond! Of hopelijk komen we er op een simpele manier vanaf! Maar ze mogen dan wel snel beginnen, hooikoorts seizoen komt eerder dan je denkt!

T.v. Eck (23 maart 2009, 07:45)

Hallo,

Ik heb mijn hele leven al (nu 56 jaar) hooikoorts. Pollen, stof, huisdieren, etc. Ooit aan een kuur van 5 jaar meegedaan. Niets geholpen. Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe methode.

T.v. Eck.

esme (23 maart 2009, 14:48)

Tot wie kan ik mij wenden voor deze behandeling? Huisarts? Streekziekenhuis? Of gespecialiseerde kliniek? Wie kan mij antwoorden?
Alvast bedankt

Gerda (23 maart 2009, 16:50)

Ik ben 60 en heb als puber een desensibilisatiekuur gehad. Die heeft redelijk geholpen. Verleden jaar ben ik weer met zo'n kuur begonnen bij een allergoloog. Eerst werd ik wekelijks geïnjecteerd met huisstofmijt, gras- en boompollen en nu maandelijks. Het artikel dat hier genoemd wordt heb ik al een tijdje geleden in het NRC gelezen. Ik heb toen gelijk aan mijn allergoloog gevraagd of zij dit ook kon doen. Het is minder tijdrovend en waarschijnlijk ook kostenbesparend, want inmiddels heb ik toch al voor duizenden euro's ingespoten gekregen.
Helaas, mijn allergoloog zei mij dat deze behandeling nog in de onderzoeksfase verkeert en dat de zorgverzekeraars nog geen groen licht hebben gegeven om dit te gaan doen.
Mocht iemand die dit leest toch een adres voor me weten: ik hou me aanbevolen.
Ik wens allen veel sterkte in deze lastige boompollentijd. Blijf echter hopen! Je ziet dat de ontwikkelingen niet stil staan.

Robert Klep (23 maart 2009, 18:49)

@Gerda: heb je al eens met je allergoloog gesproken over desensibilisatiedruppels (zogeheten 'sublinguale immunotherapie')?

Ikzelf ben bezig met een kuur tegen huisstofmijt- en kattenallergie en ik heb er al beduidend minder last van dan voorheen. Een dergelijke kuur duurt 3 tot 5 jaar en bestaat uit (per allergie) 2x per week het onder je tong houden van 20 druppels, voor minimaal 1 minuut.

Zie ook http://www.artu-biologicals.nl/content/home.asp?section=oralgen&lang=nl

tjienne(etienne) claeys (5 mei 2009, 16:23)

Hallo ik kom juist van de allergoloog.
Voorlopig heb ik Aerius gekregen en daarvoor had ik Singulair,hij zegt dat deze twee eventueel te combineren zijn in slecht geval...astma en hooikoorts op zelfde moment.

Over deze 3prikken heeft hij er nog niet van gehoord!

Bij wie kan ik hiervoor terecht?
Hoe noemt dit medicament!!!!of is dit nog in experimentele fase?

Wie A zegt moet ook B zeggen...

Greets,

J. Doe (7 mei 2009, 18:25)

Ondanks het veelbelovende artikel blijft het ijzingwekkend stil rond deze 'genezingswijze'.

Klinkt meer als een schreeuwerige roep om aandacht.

Als dit zo goed zou zijn was er vast wel meer aandacht voor in de wereldmedia, aangezien er hele volksstammen baat bij zouden kunnen hebben.

Ben bang dat dit onzin en stemmingmakerij is... helaas.

Robert Klep (7 mei 2009, 22:30)

@J. Doe: schreeuwerige roep om aandacht van wie? PNAS is niet zomaar even een blaadje, maar een serieuze wetenschappelijke uitgave.

Het artikel gaat om een onderzoek dat is uitgevoerd, maar tussen zo'n onderzoek en het daadwerkelijk op de markt verschijnen van een middel kan gerust 5 jaar zitten.

En je weet hoe de 'wereldmedia' werkt, elke dag moet er weer nieuw nieuws zijn.

Geoffrey de Bruin (16 juni 2009, 18:01)

Over enkele maanden ga ik met vakantie richting Zwitserland. Is het mogelijk om bij zo'n onderzoekslab zo'n prik te halen, of is dat erg vreemd?

Wil gerust als testpersoon dienen, heel graag zelf.

Kiereweed (15 juli 2009, 00:31)

Ook ik heb enorme last..... Heb net mijn 4e seizoen bij de acupuncturist gehad en het is al wel verminderd, maar nog niet goed genoeg....

Is het misschien niet een idee dat de auteur J. de Vrieze kan aangeven waar dit mogelijk is?

Want ik wil er net als vele andere ook vanaf!!!

Hoepie (5 september 2009, 09:20)

Ik wordt resistent gemaakt voor de hooikoorst door de allergoloog.
Sinds de eerste behandeling ben ik vaak heel moe en hebt last van gewichtsschommelingen en een opgeblazen gevoel. Vroeger werd ik behandeld met Kenacord en dat werkte redelijk, maar omdat ik nu resistent gemaakt wordt mag ik dat de aankomende 2 jaar niet meer gebruiken.
Zijn er mensen die hier ook last van hebben.

JOhn (13 oktober 2009, 16:50)

Het artikel over de 3 injecties is van eind 2008. Het klinkt erg goed maar ik kan er op het internet weinig over vinden. Het alternatief met 5 jaar injecties vindt ik nogal wat...

Frans van den Berg (6 mei 2014, 21:19)

Ik heb 1 van de onderzoekers een mail gestuurd met de vraag of er ooit een toegepaste behandeling uitgedokterd is...........

Frans van den Berg (7 mei 2014, 10:15)

Antwoord - helaas:

Sorry, but there is no established method to treat your allergies with the intranodal method

Thanks for your interest

Gabriela Senti

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje