Reacties/ Hormoonwerking zichtbaar maken is belangrijk printlink


Linda Tuerlinckx (14 april 2010, 11:38)

Geachte Heer Smit,
Ik had graag uw opinie gehad over mijn 'probleem':
Ik ben 54 jaar. Ongeveer een 15 jaar geleden kreeg ik te kampen met erge vermoeidheid en op regelmatige tijdstippen temperatuursverhogingen, je kon er de klok op gelijk zetten. Mijn keel werd dikker en ik kreeg een kropgezwel. Ik bleef doorwerken, sleepte me door het leven (2 kleine kinderen toen), tot op een dag dat ik merkte dat ik niet meer rechtop liep, op één toon sprak en in mijn bed kroop om 19u om te slapen tot de volgende morgen 7u30 om dan weer naar mijn werk te gaan. Er werd na 2 universitaire klinieken bezocht te hebben geconstateerd dat ik de ziekte van de Quervain had. Mits zware dosissen antibiotica, cortisonen met afbouw zou ik wel herstellen dacht men. Helaas mijn schildklier wou niet meer optimaal functioneren en ik begon met Elthyrone 50mcg. Nu slik ik dagelijks 150 mcg. Ik kan op 1 dag 3kg bijkomen zonder reden. Verleden jaar bij een bloedcontrole werd verhoogd groeihormoon vastgesteld, mits nog wat afwachten en op mijn aandringen werd er een speciale bloedtest gedaan en ja er was verhoogd groeihormoon. Niet zeer hoog toch te hoog. MRI laten maken: er was een klein adenoom te zien in de hypofyse. Nog niet groot en zeer waarschijnlijk altijd goedaardig, niks om je ongerust te maken volgens de specialist.
Doch dat doe ik dus wel, mijn gewicht verhoogd telkenmale. Mijn borsten verdikken met de maand. Ik heb nu al 105C, voor een kleine vrouw van 154 cm en een gewicht van bijna 70 kg vind ik dat verschrikkelijk. Ik ben nog altijd niet in de menopauze doch mijn libido is nihil. Mijn spieren van mijn armen staan op springen en mijn gewrichten doen na een gewone inspanning stijf aan. 's Nachts kan ik veelal niet slapen, zie hallucinaties in werkelijkheid (dit heb ik al jaren vanaf de kindertijd, toen was ik ondermaats en groeide niet naar behoren) anderszijds heb ik periodes dat ik mijn ogen niet kan openkrijgen 's morgens.
De behandeling van UZ Edegem (België) dr. Van Gaal, is om de 4 maanden bloed te trekken om de waarden in de gaten te houden. Dat geeft me iets meer geruststelling doch ik vraag me af kunnen ze nu niet dat gezwel al verwijderen totdat het te groot wordt om dat te doen, ofdat het vergroeid met het andere weefsel ?
Wat is uw mening hierover ?
Mvg
Linda Tuerlinckx - Kapellen (België)

Sylvie Vanlangendonck (25 november 2018, 15:52)

Ik heb uw hulp dringênd nodig.
Ik ben in gevaar.
Sylvie van Tatiana Rogier

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje