Hoverboards, het plezier van de toekomst /1 reactie

Andere mogelijkheden

Gelukkig is er nog een andere benadering van de problemen van een vliegend plankje. Daarvoor wordt er geleend bij de bron waar ook sci-fi en superhelden uit putten. Woorden als “antigravity”, “ionic field” en “supermega atomic power pack” zijn dan heel gewoon. Uit deze periferie duikt het bedrijfje HoverTech op dat een hoverboard beloofd dat geen gebruik maakt van een HoverTech bedenkt vlieg-technieken die morgen mogelijk zijnventilator of van andere bewegende onderdelen. Compleet geruisloos kan hun plankje boven de grond zweven dankzij het ioniseren van een luchtkolom die gevangen zit onder de plank. Het idee is een kolom lucht elektrisch te laden (ioniseren) en dan te omhullen met een magnetisch veld. Hierdoor kan de geïoniseerde lucht niet ontsnappen.

In theorie is dit goed mogelijk. Het probleem is de power, het is nu niet mogelijk om genoeg kracht op te wekken met een motor die zelf ook aan het plankje bevestigd is. Daar is behoefte aan een stevige technische innovatie!
Misschien dat het droomteam uit Ierland daar uitkomst kan bieden, in juli zullen zij hun wereldreddende uitvinding Orbo wereldkundig maken. Een onuitputtelijke, schone energievorm op basis van magnetische opwekking.
Maar dat is een ander verhaal….

Motoren worden alsmaar kleiner en krachtiger en ventilatoren worden stiller en beter. Het is geen kwestie van àls maar wannéér er een geschikte motor is om op een ioniserend hoverboard te worden gemonteerd. Het staat vast dat de hoverboard-markt dan explodeert, het is een product dat áánslaat. Ja toch?

Reageren via Facebook

Over Xenia Bakker

Xenia Bakker is van huis uit ingenieur met een brede interesse. Ze is ook beeldend kunstenaar en houdt o.a. van pre-electrische technieken. Zo heeft ze een skin-on-frame-kayak gebouwd in Noorwegen. Zoals de Inuit deden: van hout, touw en canvas. En dan de zee op!