Reacties/ Identiteitsdiefstal: bescherm jezelf

katherine maertens (8 augustus 2008, 15:11)

Geachte,
Ik woon en werk te Knokke-Belgie
De vrouw van mijn zoon die in L.A woont verteld mij gisteren dat haar identiteit gestolen werd door iemand met een strafblad, ik maak me zorgen .
Ze zouden een advokaat aanspreken.
In december komen ze naar belgie met hun 6 mnd oude baby, zou dit vr problemen kunnen zorgen (indien dit ondertussen niet opgelost geraakt) om nr België te komen ??

Met vriendelijke groeten
Katherine Maertens
Dumortierlaan 79
8300 Knokke-Heist
Tel: 0032-474.612189
E-Mail werk : info@tegelsdesimpel.be
e-mail thuis (momenteel na verhuis nog niet aangesloten)katherine.m@telenet.be

Veerle Boomaars (3 november 2008, 14:57)

Het lijkt me vreselijk als iemand je 'identiteit' steelt. Ik heb zojuist het boek CEL van Charles den Tex gelezen. De identiteit van de hoofdpersoon wordt gestolen en het verhaal is zeer aktueel en spannend. CEL heeft in Nederland de gouden strop 2008 gewonnen, de prijs voor het beste spannende boek.
Echt een aanrader als je over dit onderwerp meer wilt lezen!

Wilfred van Roij (7 november 2008, 18:34)

Graag wijs ik lezers van dit artikel op de InfoSecurity Beurs van 12 en 13 november 2008 (stand a041) in Utrecht, wij als Com-Connect presenteren daar de nieuwe training Internet Awareness. Onderdeel van deze training is identiteitsdiefstal. Voor een voorproefje kijk op de website www.com-connect.nl

Ursula (11 november 2008, 14:36)

Graag neem ik de gelegenheid te baat mensen te waarschuwen voor de diensten van bedrijf PayPal. Als je iets op Ebay verkoopt, kun je het geld ontvangen via Paypal, zij lokken hun klanten door een eenvoudige druk op de knop. Lees de kleine lettertjes! Want daarna begint de ellende. Iemand had per abuis getracht een te groot bedrag (verkeerd ingevuld) over te maken naar mijn rekening, had dit op tijd geannuleerd. Daarna maakte hij het juiste bedrag, van 500 euro over. Behalve het feit dat Paypal hier 20 euro voor rekent, een gotspe, hebben ze mijn rekening bevroren totdat ik mijn hele hebben en houden over het internet naar ze toestuur: alle persoonlijke gegevens, inclusief kopieen paspoort, adresbewijs, bankgegevens, creditcardcodes etc! Nog net niet mijn pincode. Dit kan alleen geupload worden of over de computer gefaxt: je kunt het niet persoonlijk bij ze af komen leveren. Het bedrijf zit namelijk in Luxemburg en Dublin. Ik heb een half uur met ze aan de telefoon gehangen om mijn rekening op te heffen en het geld eraf te krijgen zonder dat ik dit allemaal overleg. Dat lukt niet, want 'europese regelgeving vereist dat bij bedragen groter dan 2500,- de gegevens worden overlegd'. Maar dat bedrag is nooit overgemaakt! Het is niet van toepassing op mijn situatie! Er is de intentie geweest, (een fout) maar de transactie heeft nooit plaatsgevonden. Dat ging er niet in, bij Ebay. Het Systeem is al in werking gezet. Ik moet nu, wil ik mijn 480 euro van die rekening krijgen, een enorm risico lopen. Begin nooit aan Paypal!

atlantis (15 juni 2009, 13:28)

ik denk dat ik slachtoffer ben van indentiteits diefstal, meerdere goederen zijn gekocht op mijn naam, mijn mans naam en één van mijn zonen hun naam....dingen waarvan wij niets afwisten....maar nu zitten we wel met een rekening van ruim 2500 euro....dringend te betalen en staan wij geregistreert op de zwarte lijst....ik snap trouwens niet hoe het kan, mijn man zat tot over een jaar geleden in schuldbemiddeling voor schulden van zijn ouders....hij konh niets laten leveren of op afbetaling kopen....eerst schulden betalen van zijn ouders, iets waar zelf niet verantwoordelijk voor waren en nu schulden van...???? afbetalen ook voor iets waar wij zelf niet aan kunnen doen....ik woon in belgie en weet niet wat ik hiertegen kan doen, kan er mij iemand raad geven....wij willen eindelijk eens een normaal leven, ikzelf ben invalide ....mijn zoon is invalide hebben wij nog niet genoeg geboet???
mvg
atlantis

Mina Mennafi (1 december 2010, 10:54)

Geachte heer/mevrouw,
Ik denk dat ik identiteitsfraude slachtoffer ben, kunt u a.s.b mij helpen. Dat dacht ik was 4 jaar geleden maar de dader heeft mij geblokkeerd elke keer ik mijzelf geprobeerd heeft om mijzelf te helpen door stakking mijn computer, mijn telefoon en mijn mobiel telefoon ook was ik misleid. Daarom vraag ik aan u om mij te helpen zo spoedig mogelijk.

Met vriendelijke groet.

Mina Mennafi.

angelina (3 januari 2011, 23:51)

ik zelf denk ook dat ik slachtoffer ben van indentiteits diefstal.
ik schijn in 2009 een uitkering genoten te hebben in en plaats waar ik niet woonachtig was.
hoe komen we er achter wie het zijn,ik zelf denk dat je als crimineel moet denken om erachter te komen wie het zijn.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje