IJsblokje verklapt wanneer je genoeg op hebt /reageer

IJsblokje verklapt wanneer je genoeg op hebt

Ook onderzoekers van de prestigieuze technische universiteit MIT gaan wel eens flink drinken. Maar nadat Dhairya Dand door teveel alcohol buiten westen was geraakt wilde hij dat niet nog eens meemaken en kwam hij met een ingenieuze oplossing.

Een klein ijsblokje in je drankje meet hoeveel je op hebt. Een LED in het ijsblokje is groen als de avond nog jong is. Wordt de LED geel dan moet je opletten, wordt hij rood dan heb je echt teveel gehad. Het blokje is zelfs zo slim dat het, via je smart-phone, een BOB SMS’est om te vragen of hij je thuis kan brengen.

Het idee van de onderzoeker was om iets te maken dat zowel hip is op een feestje en je alcohol consumptie in de gaten kan houden. De LED in het blokje knippert mee op de maat van de muziek. In het blokje zit een ATiny microcontroller, een infrarood zender en een knoopbatterijtje. Het project is onderdeel van een onderzoek naar alcohol gebruik dat Dhairya doet op het MIT.

Minder dan drie weken nadat Dhairya het ziekenhuis had verlaten was hij weer op een feestje en kon hij zijn ijsblokje testen. Het is nog een ruw prototype, maar volgens de ontwikkelaar werkje het perfect.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Merien ten Houten

Merien ten Houten (1971) was tien jaar geleden een van de oprichters van ilse.ilse Media is ook vandaag nog een toonaangevende internet uitgever. Merien ten Houten is nu buiten zijn eigen merien bv betrokken bij verschillende projecten.