Imagobuilding: zo doet Koppert Cress het /reageer

Imagobuilding: zo doet Koppert Cress het

Deze tuinder uit Monster heeft het klaargespeeld van zoiets nietigs als kiemgroenten een internationaal begeerde experience te maken.

Topkoks zweren bij zijn ‘Architecture Aromatique’. Zo strooit de Britse drie­sterrenchef Heston Blumenthal van The Fat Duck eetbare bloemetjes van Koppert Cress over zijn creaties. El Bulli-koning ­Ferran Adrià noemt baas Rob Baan ‘de Christoffel Columbus van de groenten’. Kijk, dan heb je als Westlandse tuinder toch iets goed gedaan.

Lees meer in de MT500

Een uitgebreidere versie van dit artikel verscheen eerder in de MT500, de jaarlijkse gids van Management Team over het imago van bedrijven. Bestel de gids online en lees over knuffelbanken, de strategie van Frits van Eerd (Jumbo), verkopen in China en veel en veel meer.

MT500

De producten zijn apart. Zo’n simpel klein blaadje kan ­bijvoorbeeld krachtig naar drop smaken, naar mosterd of zelfs naar oester. De marktbenadering van het bedrijf is ­minstens zo bijzonder. De ommekeer kwam toen Rob Baan tien jaar geleden zijn entree maakte bij de tuinder. Marketing werd de drijfveer voor het bedrijf.

Meesterzet was om voortaan niet meer de klant (de groothandel) maar de eindgebruiker (koks en cateraars) te benaderen. Baan: “Wij staan op 180 beurzen per jaar. Daar maken wij de chefs gek, zodat zij bij de groothandel vragen om onze producten.” Een listige omkering van de ketenbenadering. Die kok wordt lekker gemaakt op internationale beurzen, maar mag ook in ­Monster komen koken op het spectaculaire fornuis Molteni Podium IV.

“De Ferrari voor chefs”, zegt Baan. “Kostte me 250.000 euro, een rib uit mijn lijf. Maar ik heb hem in een jaar terugverdiend. De Molteni is onze lokeend.” Topkoks zijn welkom, en geregeld wordt het fornuis ingezet bij trainingen voor studenten, productpresentaties door andere bedrijven en de jaarlijkse vergaderingen van Horeca Nederland.

Social media, dat is het codewoord voor de komende jaren. Zo zijn via Twitter al ‘tweetjamsessies’ te volgen van topkoks die ­samen improviseren met ingrediënten die zij krijgen voorgeschoteld. Om met nieuwe media te knallen haalt Baan (zelf 55) ­jonge medewerkers binnen. “Dat maakt ons bedrijf toch weer hipper en moderner.”

Ook interessant:

Hoe de winkel kan winnen van webshops
Bedrijfsafval biedt kansen voor grondstoffenschaarste
Hommels in massaproductie, groot Nederlands succes

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie MT

Management Team is het grootste businessmerk van Nederland en praat ondernemers en managers bij over kansen in business, strategie, management en carrière.