Weblog/ Inspiratie te over /reageer

door: Renée Kneppers
op: 13 maart 2008

Interessante onderwerpen waar Sync graag een artikel over wil publiceren. Take your pick!

:-: “Op maandag 18 februari lanceerde Peter Swinkels, bestuurslid Stichting Brainport en voormalig CEO van Bavaria, het nieuwe innovatieprogramma Technology & Food Systems Network (TeFoN). Met de start van TeFoN slaan Brainport, het nationale centrum voor high tech systemen en materialen, samen met Greenport Venlo, een van Nederlands grootste agro-industriële complexen en Food Valley Wageningen, het nationale voedsel product kenniscentrum, de handen ineen bij het ontwikkelen van unieke en zeer innovatieve machines. Meer info op de site van Octrooicentrum Nld en hier.

:-: “Informatie die wij nu nog op onze pc bewaren, staat straks op centrale databanken. Slechts een handjevol grote Amerikaanse datacentra domineert binnen enkele jaren het internet, zowel voor de zakelijke markt als de consument.” Het Parool had er een artikel over, maar er zal meer over te vinden zijn.

:-: En nog steeds interessant onder de noemer technologie: “Nieuwe wiskundige formule maakt hoge gebouwen goedkoper Dankzij een nieuwe, eenvoudige wiskundige formule kunnen de stijfheid en stabiliteit van gebouwen al in een zeer vroeg stadium worden berekend. Vooral hoge gebouwen kunnen daardoor 10 tot 20 procent lichter en dus goedkoper worden geconstrueerd. Prof. ir. Rob Nijsse presenteert de formule op 1 februari tijdens zijn intreerede aan de TU Delft. Daarnaast presenteert hij nieuwe technieken om een gebouw actief tegen de wind in te laten duwen. Voor zijn onderzoek naar de relatie tussen voelbare beweging en veiligheid liet Nijsse zijn formule ook los op hoogbouw in de natuur. Rietstengels blijken 20 procent dunner te kunnen.” Zie hier.

Daan Schetselaar heeft ondertussen een artikel over de deeltjesversneller LHC geschreven, die vorige maand bij de suggesties stond.

Verder:

  • Hoe gaat Twitter ooit geld verdienen?
  • SenterNovum, lust of last voor de starter?
  • iPhone goes Europe
  • Achtergrond stuk over de Mapquest en Teleatlas overnames. AND doet ook in elektronische kaarten. Dit was ooit een hip bedrijfje, waarna het bijna failliet ging en nu weer een hip bedrijfje is.
  • Wie wordt de baas in mobiele muziek? (over de strijd tussen handset makers, operators en onafhankelijke aanbieders)
  • Achtergrond over Qurrent - winnaar Picnic Green Challenge

Reageren via Facebook

Reacties