Weblog/ Inspiratie voor nieuwe artikelen /reageer

door: Renée Kneppers
op: 17 april 2008

Onderwerpen voor nieuwe artikelen, mocht je inspiratie je in de steek laten:

  • Nintendo DS komt met fysieke training op zakformaat. “My health coach”, meer info hier en hier. En plaatjes.
  • Een kluis op Spitsbergen bergt allerlei zaden van gewassen op bij -18 graden Celsius voor de toekomst. Naam: de Internationale Svalbard zaadkluis. Meer info over het onderwerp hier (Engels) en hier (Nederlands).
  • UPDATE 18 april: Nog een mooi onderwerp is dit, uit een artikel uit De Pers van 16 april: “Stroom uit de grond. Het kan. Dankzij bacteriën. Biotechnologen voorspellen deze techniek een gouden toekomst. De Gentse hoogleraar bio-engineering Willy Verstraete publiceerde vorige maand in het vakblad Environmental Science and Technology een artikel over hoe je stroom kunt winnen uit de grond. Gewoon direct uit de grond. In een rijstveld. Het geheim: de miljarden en miljarden bacteriën die leven van de organische stoffen die het rijstplantje in de bodem uitscheidt. Die kun je omtoveren in microscopisch kleine, nooit leeg rakende batterijtjes.”

Zie ook

Vorige maande schreef Daan Schetselaar een goed stuk over de Large Hadron Collider, en deze maand pakte nieuwe Sync-auteur Tom Rovers het onderwerp op over hoe Twitter geld kan verdienen.

Dat betekent dat die twee onderwerpen te schrappen zijn, maar de rest op het lijstje is nog beschikbaar.

(UPDATE 17 april: het volgende artikel wordt opgepakt door Martijn Koch, dus wie er wat over wilde schrijven kan misschien beter even wachten!) Bijvoorbeeld dit: “Informatie die wij nu nog op onze pc bewaren, staat straks op centrale databanken. Slechts een handjevol grote Amerikaanse datacentra domineert binnen enkele jaren het internet, zowel voor de zakelijke markt als de consument.” Het Parool had er een artikel over, maar er is vast meer over te vinden.

Reageren via Facebook

Reacties