iPad2 komt 2 maart /reageer

iPad2 komt 2 maart

Het ziet er naar uit dat de opvolger van de iPad, de iPad2 op 2 maart uitkomt. Althans, volgens de Amerikaanse media MSNBC en Engadget. Dat meldt de Volkskrant.

Er werd reikhalzend naar uitgekeken door de technologie- en consumentenwereld, en net zo stevig over gespeculeerd, maar het is zo ver. Apple gaat de tweede versie van de iPad aankondigen.
Daar lijkt het in elk geval sterk op. Diverse Amerikaanse media, waaronder MSNBC en technologieweblog Engadget berichten dat Apple vandaag een uitnodiging heeft verstuurd voor een evenement dat volgende week woensdag 2 maart wordt gehouden.

Op basis van de uitnodiging mag je verwachten dat Apple een nieuwe iPad gaat onthullen. Veel meer is nog niet bekend over het evenement, zoals we van Apple gewend zijn. Het bedrijf bouwt graag de spanning op, als het gaat om het onthullen van nieuwe producten of updates.
De eerste versie van de iPad werd eind januari vorig jaar gepresenteerd. Distributeurs van de iPad kampen sinds kort met een tekort aan voorraad. Verschillende producten bij ondermeer officiële Apple-distributeur Carphone Warehouse in het Verenigd Koninkrijk en bij de Europese distributeur Ingram Micro zijn uitverkocht.
Apple zal de iPad 2 voorzien van twee camera’s, waarbij die aan de voorzijde bedoeld is voor videobellen. Daarnaast wordt de tablet een stuk platter en lichter dan zijn voorganger en krijgt het scherm een hogere resolutie, net zoals de iPhone4.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Ewald Smits

Ewald Smits is journalist, media-ondernemer en co-founder van MT/Sprout.
Volg hem ook op Twitter