iPhone 4 brengt videobellen /5 reacties

iPhone 4 brengt videobellen

Sinds de eerste mobiele telefoons circa 15 jaar geleden uitkwamen is er een hoop veranderd. In eerste instantie werd er voornamelijk gebeld, vervolgens werd SMS toegevoegd, wat een enorme hit werd. Ook camera’s werden toegevoegd en nog tal van andere vernuftigheden, zoals internet en e-mail. Al deze functies die toegevoegd zijn kunnen, in meer of mindere mate, succesvol genoemd worden. Maar één techniek die al een aantal jaren bestaat, wil maar niet van de grond komen: videobellen. Daar probeert Apple nu verandering in te brengen met haar nieuwe iPhone 4.

65 miljoen iPhones

De iPhone, geïntroduceerd in 2007, heeft een flinke verandering teweeggebracht in het gebruik van de mobiele telefoon, ofwel smartphone. Een simpel besturingssysteem, multitouch aanraakscherm, mooie browser en de App Store, die inmiddels 225.000 applicaties telt. Inmiddels zijn al meer dan 65 miljoen iPhones verkocht. De telecommaatschappijen merken dit succes van de iPhone. AT&T, de partner van Apple in de VS ondervindt al lange tijd problemen door het intensieve gebruik van internet van haar iPhone-klanten (40x de hoeveelheid van andere klanten). Ook T-Mobile in Nederland heeft veel klachten binnen en begint met vergoedingen voor het wegvallen van het netwerk. Apple wil het grote publiek nu interesseren voor videobellen. Waarom zou Apple nu wel lukken, wat tal van andere producenten niet is gelukt? Blijkbaar is een front facing camera en technische mogelijkheden niet voldoende. Een aantal zaken spelen een rol.

Ten eerste moeten telefoons vaak ingesteld worden voor videobellen. Bij de introductie van internet en MMS op de mobiele telefoon had men per telecomoperator andere instellingen nodig om er gebruik van te kunnen maken. Veel consumenten snapten niet hoe dit werkte, hadden derhalve geen (juiste) instellingen op hun telefoon en gebruikten de functies niet. Hetzelfde geldt voor videobellen. Ten tweede moeten beide telefoons voorbereid zijn op videobellen. Dit is op het moment vaak niet het geval. Wil een concept als videobellen doorbreken, dan zal het op een groter aantal toestellen aanwezig moeten zijn. Ten derde is het aanzienlijk duurder dan bellen en zijn er ook geen bundels. Telecommaatschappijen rekenen,begrijpelijk, meer voor videobellen. Gecombineerd leveren deze drie obstakels een blokkade voor videobellen voor het grote publiek.