iPhone gaat zakelijk /1 reactie

iPhone gaat zakelijk

De druk van de beurskoers bij Apple (35 procent daling in een paar weken) heeft CEO Steve Jobs tot nieuwe ideeën gebracht. Jobs gaat de iPhone naar de zakelijke markt brengen.

Maatregelen

Synchronisatie met Outlook zal de beslissing om over te stappen op de iPhone vergemakkelijkenEigenlijk houdt Jobs helemaal niet van pakken. Hij koopt ze nooit, draagt ze nooit en verkopen doet hij ze al helemaal niet. De zweem van zakelijk is niet Jobs’ kopje thee. Sterker: alle producten die hij sinds zijn terugkomst voor Apple naar de markt bracht, zijn gemaakt voor consumenten.
Maar nu de koersdruk toeneemt, moet Jobs maatregelen nemen. En ligt de stap naar corporate gaan het meest voor de hand. Simpelweg omdat ze groot is in omvang en voorzien van draagkrachtige personen.

Corporate strategie

Volgens Businessweek zal Apple een dezer dagen de nieuwe strategie aankondigen. Onderdeel van die corporate strategie is de iPhone geschikt maken voor bijvoorbeeld synchronisatie met Microsofts Outlook. Het zal de beslissing in de boardrooms om over te stappen op de iPhone een stuk vergemakkelijken.

Concurrentie

De nieuwe strategie brengt Apple in directe concurrentie met RIM, dat met zijn Blackberry de zakelijke markt voor draadloos e-mail volledig overheerst. Een functioneel apparaat, dat zeker, maar allesbehalve mooi of aantrekkelijk. En dat geldt ook voor de user-interface van het ding: hij voldoet, maar daar is ook alles mee gezegd.
De iPhone daarentegen zal werknemers doen watertanden. Vanwege zijn looks, zijn features en vanwege zijn fantastische user interface.
Maar dat is nodig. Apple heeft dringend groei nodig. De verkopen van de iPod vlakken af en de consumentenbestedingen in de VS nemen af. Met de fikse koersdaling tot gevolg.

Big battle

Misschien komt de actie van Jobs net op tijd. Want the next big battle op de ICT-markt zal volgens insiders plaatsvinden op de markt van corporate wireless devices. Precies: de Blackberries en iPhones van deze wereld.

Reageren via Facebook

Over Ewald Smits

Ewald Smits is media-ondernemer en mede-eigenaar van Sprout en Management Team, uitgaven van de MT MediaGroep BV.
Volg hem ook op Twitter