Nieuws/ iPhone pas volgend jaar in Nederland /reageer

door: Ewald Smits
over: internet, gadgets, marketing, mobiel, concurrentie
op: 5 juli 2007

Het mobieltje dat in de VS al The God Machine is gedoopt, komt pas volgend jaar uit in Nederland. De Amerikaanse fabrikant van de veel gehypte iPhone wil het apparaat deze herfst eerst in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op de markt brengen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

Apple heeft zelf altijd gezegd dat de iPhone eind dit jaar in Europa verschijnt, zonder nadere details te verschaffen. Sinds vorige week kunnen consumenten in de Verenigde Staten de telefoon, die ook fungeert als muziekspeler en internetbrowser, aanschaffen.
Volgens de Financial Times werkt de iPhone in Europa op een trager netwerk dan het snelle 3G. In het Verenigd Koninkrijk zal Apple samenwerken met het telecombedrijf O2, aldus de krant. Apple is nog in onderhandeling met T-Mobile, Vodafone en Orange.
Bright meldde vorige week dat Apple een voorkeur heeft voor Vodafone vanwege het uitstekende Europese netwerk.

Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn verreweg de grootste markten in Europa. Daar komt bij dat geen enkele telecomonderneming het hele continent bestrijkt, aldus een analist tegen de zakenkrant. In de Verenigde Staten werkt Apple samen met AT&T.

Reageren via Facebook

Reacties