Nieuws/ iPhone te koop /reageer

door: Merien ten Houten
over: marketing, media, mobiel, vormgeving
op: 30 juni 2007

Sinds 00.00 uur vanmorgen Nederlandse tijd is in de VS de iPhone in de verkoop gegaan. Al enkele dagen geleden meldden de eerste wachtenden zich bij de AT&T en Apple stores om vroeg een iPhone te kunnen bemachtigen.

De hype rond de iPhone is gigantisch. Het lijkt bijna onmogelijk dat de mobiele telefoon deze waar gaat maken. De meningen van de eerste gebruikers zijn echter positief. “You like it from the first minute you touch it”, zegt één van de vroege kopers, Norbert Pauli, op bbc.co.uk. Ook David Chartier van Apple fan weblog TUAW.com is onder de indruk: “I just need to get it out of the way: Words cannot describe how incredibly wonderful this thing feels to touch and hold. It is an absolute marvel of engineering. Gorgeous in every way.”

Thinksecret.com en iFixit.com hebben een iPhone gekocht om deze onmiddellijk te slopen. In de telefoon zit vrijwel geen loze ruimte. Er is ook praktisch geen ruimte om de telefoon te upgraden of te veranderen. De batterij zit vast gesoldeerd en er is geen plaats voor een geheugenkaartje. De SIM is wel te verwisselen. De belangrijkste chips in de iPhone zijn Samsung’s flash-geheugen chips, een Skyworks GSM/Edge versterker en een ARM 339S0030 processor.

Eind dit jaar komt de iPhone in Europa op de markt. Volgens Bright zal Vodafone hier de exclusieve provider worden. Apple verwacht in het eerste jaar 10 miljoen iPhones te verkopen. Dat is ongeveer 1% van het totale aantal verkochte mobiele telefoons.

Reageren via Facebook

Reacties