IT'er kent zijn waarde /reageer

IT

IT’ers weten steeds beter wat zij waard zijn. Nogal logisch nu de internetmarkt al jaren om slimme technici vraagt. Die conclusie kan worden getrokken uit een onderzoek onder 500 HTS’ers dat is verricht door TRIUS.

Gesprekspartners

Intuïtief ligt de voorkeur voor gesprekspartners van de meeste sollicitanten (zestig procent) bij leidinggevenden. Men denkt dat HR-personeel en (technische) detacheerders weinig weten over de inhoud van de aangeboden banen. Maar dat zal veranderen volgens het onderzoek: de detacheerder wordt belangrijker. Disclaimer is wel dat TRIUS zelf detacheringsdiensten aanbiedt.

Imagoverbetering

Uit de peiling blijkt ook dat studenten niet een de lease-auto of de laptop het belangrijkste vinden om ze over de streep te trekken. Doorgroeimoelijkheden, afwisselend werk en een goed salaris scoren veel hoger. Het is voor sollicitanten eenvoudiger geworden om eisen te stellen, wat komt door de schaarste en de daarbij horende verbetering van het imago van de IT’ers. Overigens worden de eisen aan de sollicitanten ook steeds hoger.

Ultieme catch

Wat neemt een HTS’er direct in voor een werkgever? Als ultieme ‘catch’ wordt een leidinggevende positie genoemd, gevolgd door het winnen van een grote prestigieuze prijs binnen het vakgebied. Zo’n twintig procent geeft aan dat zij vooral een uitdagende baan zoeken met goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Eenzelfde percentage ambieert een carrière met internationale aspecten. Slechts een enkeling hecht belang aan een unlimited tankpas, een gouden handdruk of veel vrije tijd.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Hugo Louter

Hugo Louter is theoloog maar houdt zich als redacteur bij Liones Publishing Services full-time bezig met online publishing en social media.