Jan den Hertog (13) wint Nederlands Kampioenschap Microsoft Office /reageer

Jan den Hertog (13) wint Nederlands Kampioenschap Microsoft Office
  • door: Redactie Sync
    over: software, computer
    op: 5 juni 2018
  • Nederlands Kampioenschap Microsoft Office gewonnen door Jan den Hertog

  • Jan vertegenwoordigt land in de VS tijdens wereldkampioenschappen

Jan den Hertog (13 jaar) van het Driestar College in Gouda is de gelukkige winnaar van de NK Office in de categorie vo/mbo. De wedstrijd werd afgelopen vrijdag georganiseerd door Slim.nl en Surfspot.nl. Met een score van ruim 900 punten (van de 1000) in Microsoft Excel won hij het Nederlands kampioenschap, waaraan 32 leerlingen deelnamen. De wedstrijd vond plaats bij het Media, ICT & Design College van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Jan gaat ons land vertegenwoordigen tijdens het Microsoft Office Specialist World Championship 2018 van 29 juli tot 1 augustus in Orlando, de Verenigde Staten.

Jan den Hertog zit in de tweede klas van het Gymnasium en won de prijs in de categorie voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, waarin 22 leerlingen uitkwamen. In de categorie hoger onderwijs kwamen tien leerlingen uit en was de winnaar Adriaan Knulst (21), student Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam. Hij behaalde ook een score van ruim 900 punten in Microsoft Excel.

Wereldtitel

Jan laat met zijn score zien dat hij alle functionaliteit van Excel perfect beheerst. Met dit prachtige resultaat maakt Jan kans op de wereldtitel, die hij kan behalen op het Microsoft Office Specialist World Championship 2018 van 29 juli tot 1 augustus in Orlando. Zijn leraar Jan Baan zal hem vergezellen naar Orlando. Aan het ‘WK Office’ doen in totaal 130 landen mee. Deelnemers strijden in meerdere disciplines – zoals Excel, Word en PowerPoint – voor de wereldtitel.

“Jan den Hertog heeft afgelopen vrijdag een fantastisch resultaat neergezet en behoort op het gebied van Office-skills tot de top van de wereld, en dat op zo’n jonge leeftijd”, zegt Jeroen Borgsteede, directeur van Slim.nl. “Hij zal het zeker niet makkelijk krijgen in Orlando tijdens het Microsoft Office Specialist World Championship, maar hij maakt goede kans om de titel binnen te slepen.”

Deelnemende partijen

Alle scholen in het vo en mbo die het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbieden mogen deelnemen aan het NK Office. “Wij organiseren het NK Office omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen de juiste ICT-skills hebben als ze van school afkomen. De kennis die de leerlingen opdoen tijdens dit event is nuttig voor de rest van hun leven”, aldus Borgsteede.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.