Reacties/ Japanse onderzoekers demonstreren koude kernfusie


Soldier of Truth (27 mei 2008, 05:31)

Als dat lukt, een bruikbare koude kernfusie, dan zal het bezit van de rechten er over wel weer gestolen worden. Zoals altijd.

Ik begrijp de kwakzalvers en desinformanten die zichzelf laten bombarderen tot wetenschappers niet, ten aanzien van hun absurde geloof. Bijvoorbeeld, dat geld een geldig ruilmiddel zou zijn, terwijl het gewoon papier is. Als ze dat zouden kunnen bewijzen, behoeven ze nooit meer een subsidie aan te vragen.

Alchemie.
Kijk, Paracelsus begreep de Alchemie, combineerde deze met de chirurchijnen kennis, en begon zo de traditie van de huidige Medische Wetenschap. Maar als je Paracelsus leest, dan vindt men God vele malen op elke pagina. Maar de huidige medische wetenschap is atheïstisch 100%.
Iets klopt hier dus niet.

Big Bang.
Het absurde geloof van de zelfbenoemde wetenschappers is, dat ontdekking van koude kernfusie vooruitgang zou zijn. Maar de feiten zijn, dat de eerste diesel een plantaardig produkt was, dat later werd uitgevonden dat diesel ook van aardolie gemaakt kon worden, met als gevolg dat we heden te kampen hebben met een enrgie monopolie van enkele gevaarlijke families. Zo zal het ook gaan met koude kernfusie: Of wel het wordt een monopolie, of wel het wordt vernietigd als mogelijkheid.
Waar is dan de vooruitgang?

Nicolai Tesla was een van de grootste uitvinders die ik ken. Maar hij was geen wetenschapper. Neen. Hij was een ingenieur, die werkzaam was met bedrijvigheid, de praktijk, ook van de kosten van de middelen. Hij is mogelijk vermoord, verschillende uitvindingen van hem zijn gestolen, en worden heden gebruikt als militair instrument. Kennis is macht. Net als aardolie een militair instrument is, om bepaalde families alle macht over de energie voorziening op aarde te geven.

Want plantaardige olie, dat kan in bijna elk land worden gemaakt.
Een zonnecollector of windmolen, dat maakt de burger onafhankelijk van de overheid en internationaal gerichtte monopolies, multi-nationals.
Dezen worden dus gecensureerd met propaganda, infiltratie, we zien het dagelijks met onze eigen ogen om ons heen. Elk jaar wordt het wiel opnieuw uitgevonden, plantaardige brandstof voor motoren in ons tranport wezen, en telkens weer verdwijnen de uitvindingen, ook vaak de uitvinders.

Wat een vreselijk verhaal.
Profiteren van een tot achterlijkheid geschoolt volk, dat is niet alleen in Nederland zo.

Bartmans (27 mei 2008, 09:16)

Tesla was inderdaad een van de grootste vernieuwers, en helaas dood. Vermoord, in de val gelokt, wie zal het zeggen. Feit is wel dat hij als eerste de mogelijkheden en toepassingen onderzocht van onuitputtelijke (en ongebruikelijke) energiebronnen. Tegenwoordig hebben we dan 'eindelijk' de Tesla Roadster, een battery-powered vehicle. Stelt helaas iets voor met wat Tesla echt had kunnen uitvinden.

Koude kernfusie is, zegt men, de Holy Grail van de huidige wetenschap. Maar er zijn er meer. Sommige Australiers zijn goed bezig met magneten in energie-opwekking, en er zijn meer experimenten op komst met 'zo-goed-als-gratis energie'. Ben benieuwd.

Ik denk dat het tijd wordt om de Nederlandse economie volledig onafhankelijk te maken van externe energie - het zij gas, olie of alternatieve energie. Met de kennis en kunde die er reeds in Nederland bestaat, zijn we in staat om die luttele 16miljoen mensen ruimschoots te bedienen. Het ontbreekt tot dusverre aan wilskracht in het logge politieke apparaat, en visie onder investeerders.

Jim Heirbaut (30 mei 2008, 12:52)

Beste Merien,

Als (wetenschaps)journalist heb je ook de plicht om onzin uit de krant en van het web te houden. Nu is het met zwaar natuurkundige verhalen als dit altijd heel lastig om in te schatten of het onderzoek klopt, simpelweg omdat je kennis vaak tekortschiet.

In dit geval is er echter een gegeven dat je alarmbellen moet doen rinkelen. Als je namelijk doorklikt op de eerste van de twee pdf-documenten, zie je een wetenschappelijk artikel met nogal typische referenties.

Arata en Zhang refereren eerst aan Pons en Fleischmann en vervolgens alleen maar aan zichzelf. Kortom, ze verwijzen naar de twee wetenschappers die met een canard de geschiedenisboekjes zijn ingegaan! En vervolgens hebben ze geen enkele referentie naar één of meer collega-wetenschappers in binnen- of buitenland. Dit doet dus vermoeden dat Arata en Zhang twee (goedbedoelende) hobbyisten zijn, die in ieder geval niet in voortdurend overleg en discussie zijn met andere wetenschappers.

Dat doet het ergste vermoeden. En dan is de kop 'Japanse onderzoekers demonstreren koude kernfusie' echt veel te optimistisch. Slecht voor de geloofwaardigheid van Sync.

Tinus Guichelaar (2 juni 2008, 10:46)

Met artikelen als deze maak je van Sync een verzamelplaats voor 'complottheoristen' en andere mensen die vooral verhalen zonder bewijs interessant vinden. Daarom ben ik blij met de reactie van Jim Heirbaut - doe er wat mee zou ik zeggen.

albert h. alberts (22 juni 2008, 13:14)

Het is niet alom bekend dat na het Fleischmann-Pons incident in 1989 is doorgewerkt aan "koude kernfusie" in de US, Frankrijk, Italie, China en Japan. Alles on-line te vinden in Google: LENR(Library), CANR, ICCF, CMNS.On-line gratis tijdschriften: New Energy Times en Infinite Energy.In Duitsland, Nederland de UK is het onderwerp "taboe".
De Arata-Zhang demonstratie is gebaseerd op 20 jaar onderzoek.Direkt bewijs voor fusie is het signaal van helium in precisie massa spectrometrie.
Ultrazuiver deuteriumgas wordt geabsorbeerd in een poeder gebaseerd op zirconiumoxide met daarin op nanaschaal gedispergeerde palladium-clusters.
Na introductie van deuterium bij 100 atm zien Arata-Zhang 50 uur lang warmte ontwikkeling. Met "gewoon" waterstof geen helium en geen warmte.
Gezien de precaire energiesituatie anno 2008 vind ik het een wetenschappelijke plicht er kennis van te nemen.
Aan hete tokamakfusie is nu over 50-60 jaar ongeveer 100 miljard besteed zonder uitzicht op een continuproces.ITER Cadarache 500 MW voor 15 seconden in 2016.
Zie ook mijn notitie in Natuurwetenschappen en Techniek maart 2008.
(Wordt vervolgd)

Tjarko Holtjer (29 december 2008, 17:00)

Koude Kernfusie is de energie van de toekomst. We kunnen daarmee jaren vooruit. Wellicht zijn er nog andere omstandigheden waaronder Deuterium gaan samensmelten tot Helium in kamertemperatuuromgeving.

Vooralsnog vond ik het hoopgevend dat er een eiland in Denemarken in zn eigen energievoorziening kan voorzien en zelfs energie naar het vasteland geëxporteerd wordt. Maar om de steden te voorzien van energie is wel iets meer nodig dan dit ben ik bang. Hier zie ik in de toekomst een rol weggelegd voor koude kernfusie.

Alle wetenschappers succes met uw onderzoek in deze richting

U allen een goed en gezond 2009 gewenst.

ing. T.D. Holtjer, Arnhem

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje