Je businessideeën crowdsourcen werkt! /5 reacties

Extern gebruik

BrunkfordbraunSinds begin 2008 biedt het jonge bedrijf zijn platform aan voor extern gebruik. Dat wil zeggen dat andere online gemeenschappen of bedrijven het als White label kunnen gebruiken.

Op het moment verdient het bedrijf nog niet veel. De enige inkomsten komen voort uit de ideeën die nu al lopen. Via dat handjevol bedrijven heeft het platform tot aan september 2007 84.000 US dollar verdiend. Dat is kleingeld tegen de ruim 8.3 miljoen dollar die Sikorsky ophaalde bij business angels om zijn ideeënmachine op te starten.

Overbruggingsperiode

“Dan zullen wij fungeren als intermediair die de uitkering van winstpercentages bewaakt en afhandelt”

Verhuur van de infrastructuur in de look en feel van klanten moet dus meer geld in het laatje brengen. Antinck ziet het vooral als overbruggingsperiode naar een tijd waarin tientallen ideeën floreren op het web. “Dan zullen wij fungeren als intermediair die de uitkering van winstpercentages bewaakt en afhandelt. Over die uitkeringen heffen we dan een fee. De hoogte van dat heffingspercentage? Daar kan ik nu nog niets over zeggen, maar veel zal het niet zijn”, verzekert Antinck.

Hoger doel

Toch liggen ook deze beide omzetstrategieën ver af van waar het Cambrian House daadwerkelijk om te doen is. Er is een hoger doel. Eigenlijk ligt het bedrijf op de loer. Met de loep op talloze ideeën die binnenrollen en de denkkracht van de community is het wachten op een buitenkans. Op dat ene briljante idee dat online gezichtsbepalend is.

“In essentie is dat waar we naar blijven kijken. We willen een idee oppakken dat groots is en de potentie heeft van een ‘game changer’. Denk aan YouTube, Flickr of zelfs Google. Vroeg of laat moet het voorbij komen”, stelt Antinck.

Reageren via Facebook

Over Bart Nagel

Bart Nagel is een in Canada woonachtige Nederlandse freelance journalist met een achtergrond in de zakelijke journalistiek. Zijn digitale stek is te vinden op [url=http://www.bartnagel.net]www.bartnagel.net.