John uit Syrië is de 750ste door ManpowerGroup geplaatste vluchteling /reageer

John uit Syrië is de 750ste door ManpowerGroup geplaatste vluchteling

Vluchten vanwege je geaardheid: het overkwam John (49) uit Syrië. Nadat hij eerder was ontsnapt aan de gruwelen van de burgeroorlog, moest hij in 2016 Dubai ontvluchten omdat hij homoseksueel is. Nadat hij ternauwernood was ontsnapt aan uitlevering aan Syrië, kwam hij in Nederland terecht.

In de afgelopen jaren heeft ManpowerGroup in Nederland 750 vluchtelingen naar werk begeleid. Het bedrijf heeft als doel organisaties zoveel mogelijk bewust te maken
van het onbenutte potentieel van alle mensen, waaronder vluchtelingen. Door de krappe arbeidsmarkt hebben veel bedrijven grote moeite om de juiste mensen te vinden voor hun openstaande vacatures, terwijl er in Nederland ontzettend veel getalenteerde vluchtelingen zijn die graag bijdragen aan de samenleving.

Getalenteerd

Ook John bleek snel over veel talent te beschikken. De inburgeringscursus van drie jaar rondde hij af in slechts achttien maanden. Toen John in Amsterdam een huis kreeg, begon de zoektocht naar een leuke baan. Belangrijke voorwaarde voor hem was dat het uitdagend werk betrof, met veel mogelijkheden tot scholing. Als voormalig kapper, salesmanager en reisagent wilde hij graag een MBO-studie volgen.

Hoofd Barista

Bij ManpowerGroup kwam John terecht in het bedrijfsrestaurant, waar hij naast zijn baan trainingen en opleidingen volgde. Dankzij de opgedane kennis en ervaring stuurt hij nu alle barista’s aan in het restaurant van de European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam.

Toekomst

John is zeker nog niet uitgeleerd, graag volgt hij nóg meer trainingen. Dat hij werkt voor ManpowerGroup, ziet hij hierbij als een groot pluspunt: “Ze staan altijd voor me klaar en helpen mij echt verder”. Omkijken doet hij niet graag: “Ik zie mijn leven in Nederland als een unieke kans en die pak ik met beide handen aan. Ik heb jarenlang weinig gehad om positief over te zijn. Sinds ik in Nederland ben, kan ik weer vooruitkijken.”

“Ik heb jarenlang weinig gehad om positief over te zijn. Sinds ik in Nederland ben, kan ik weer vooruitkijken.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.