JustGo en Energie VanOns gaan samenwerking aan /reageer

JustGo en Energie VanOns gaan samenwerking aan

Mobiliteitsplatform JustGo is een samenwerking aangegaan met Energie VanOns, een energieleverancier die samen met ruim honderd aangesloten energiecoöperaties lokaal groene stroom opwekt en levert aan klanten in de regio. Het platform biedt volledig elektrische mobiliteitsoplossingen aan de aangesloten energiecoöperaties. Met deze samenwerking willen beide organisaties het gebruik van (elektrische) deelmobiliteit en lokaal opgewekte energie stimuleren.

De samenwerking sluit nauw aan op de strategie van JustGo waarbij mobiliteit en duurzaamheid de belangrijkste pijlers zijn. Omdat volgens het deelplatform iedereen meer mobiliteit verdient, is het deelvervoer niet exclusief voor de klanten van Energie VanOns. Ook biedt JustGo naast de complete mobiliteitsoplossing met de deel-app samenwerkingsmogelijkheden met lokale autogarages. “Veel van de aangesloten energiecoöperaties liggen op het platteland, waar weinig openbaar vervoer is”, zegt Jeroen van Denderen, business owner bij JustGo. “Doordat elektrische deelauto’s, -scooters en -fietsen ervoor zorgen dat mensen in die buitengebieden gemakkelijker ergens heen kunnen, hebben zij in veel gevallen geen tweede auto meer nodig. Dat heeft al een enorme impact op het klimaat. Ik ben trots op onze samenwerking met Energie VanOns, die alles waar wij voor staan afvinkt: een betere leefomgeving, minder vervuiling, en duurzame energie.”

Slimme mobiliteitsoplossing

Binnen de nieuwe samenwerking biedt Energie VanOns onder meer ondersteuning bij het contracteren van de leaseauto, aanleggen van de laadinfrastructuur, communicatie, de laadpas en administratie. Ook leveren zij de volledig groene energie, die bijvoorbeeld afkomstig is van een lokaal zonnedak. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking, want veel van de bij ons aangesloten energiecoöperaties willen deelauto’s realiseren in hun dorp”, zegt Jaap Hoeksema, directeur van Energie VanOns. “De maatschappelijke verandering rondom wonen en duurzaamheid vraagt om een slimme mobiliteitsoplossing. Met de technologie van JustGo kunnen wij een gebruikerseconomie creëren waarmee iedereen in de omgeving vooruitgaat. Ik kijk enorm uit naar het eerste moment dat iemand in onze elektrische deelauto stapt.”

Verhoogde leefbaarheid

Elektrische deelauto’s dragen bij aan de leefbaarheid en de verduurzaming van het dorp, de stad of streek. Ook vloeien de opbrengsten van de deelauto terug naar de coöperatie. Zij kunnen het vervolgens investeren in duurzame of leefbaarheidsprojecten. Van Denderen: “Dit maakt de spreekwoordelijke cirkel rond: de elektrische deelvoertuigen rijden op lokale groene stroom en de opbrengsten dragen bij aan de lokale omgeving. Dat is toch hartstikke mooi. We ontvangen enthousiaste reacties vanuit de coöperaties. Zo vindt er binnenkort in Akkrum een bijeenkomst plaats, waarbij de lokale coöperatie de gemeenschap betrekt bij het project. Ik kan niet wachten tot anderen gaan volgen.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.