Reacties/ Kabels van 220 Volt kunnen ook veel straling afgeven


muster (10 juli 2009, 14:50)

Dit is nu al de DERDE keer dat mijn Reactie werd afgekapt vindt U het raar dat er geen " reacties" komen ???

'Prof.' Muster egyptoloog (10 juli 2009, 15:00)

ik ben in 1960 geboren naast een 500 volt transformatorhuis(= Bunkervilla.) van de Gist nu DSM- Unilever Fabriek in Delft als de Deur( S-Zomers) openstond hoorde je de transformatoren zoemen.

Mijn Schoolcarriere was een leidensweg ik kon niets onthouden en ben uiteindelijk gezakt voor mijn Propaedeuse Architectuur-geschiedenis aan de TUd in 1977.

Ik had pre-Natale Alzheimer en ook nog Fetale Korsakoff- Syndroom gesausd met hyper=Phenyl-Ketonuria.

Op het psychiatrisch Vlak kon men niets cvinden en noemde mijn toestand maar " Minimal brain Dammage" totdat een pas afgstudeerd huisarts mij in 2000, doodleuk inlichtte dat ik alle kenmerken van pre-natale Alzheimer had !

Deze Transformatorvilla staat er nog ookal werkt hij op halve kracht vanwege productievermindering. men kan er dus nog Stralings-" Metingen " aan verrichten.

Hoogachtend,
'Prof.' A.MUSTER, Faculteit ' Wijsbegeerte',
Techn.Univ. Delft email muster@online.nl dd 10 Juli-2009

Team Stopumts (10 juli 2009, 22:10)

Voor de meest actuele èn volledige informatie over de gezondheidsaspecten van HF straling zie stopumts.nl

Nico (13 juli 2009, 10:13)

Je sluit een motor aan op een buitenkabel en dan gaat deze stralen.

@Enith, als je weer een artikeltje schrijft verdiep je dan even in de materie want dit artikel slaat als een tang op een varken.
Het is een aan elkaar geknoopt stukje van klokken waarvan onduidelijk is waar de klepel hangt.
Buitenkabel waar een stukje folie in verwerkt zit, ik denk dat je nu kabel bedoeld met een gevlochten mantel. Deze kabel is bedoeld voor gebruik onder de grond, die ga je dus niet bovengronds gebruiken.
Verder zou het erg handig zijn voor die lezer die niks van elektrische velden afweet handig zijn als je had uitgelegd hoe deze velden ontstaan.
Waarschijnlijk had je dan ook zelf wel ontdekt dat de situatie waarbij een motor op 220 volt(tis tegenwoordig eerder 240V maar dat kun jij ook niet weten) is aangesloten en deze een enorm strooiveld produceert in de praktijk uhm bijna nergens voorkomt of het moet in een lab zijn.

anand (13 juli 2009, 14:31)

al jaren wordt er gewaarschuwd voor dergelijke stralingsproblematiek.
de massa wordt niet bereikt omdat de berichtgeving niet voldoende actueel word gemaakt om de kennis hierover aan hen aan te bieden en de desastreuze gevolgen bij slachtoffers van electriciteitslekken daarmee te gaan minimaliseren door meer en meer beveilingen na controles aan elec.netleidingen te realiseren.
jaren geleden hoorde ik van de voorzichter van de vereniging voor pendelen en radiesthesie ,dhr.h.d.hartog, dat uit onderzoek was gebleken dat veel mensen dicht in de buurt van hoogspanningskabels wonende opmerkelijk vaak ernstig ziek werden en met name kanker kregen.
het is allemaal bekend bij het rijk( mag ik aannemen) die desondanks oogluikend of misschien zelfs in volledige medewerking daaraan, toestemden in plaatsing daarvan.
Valt een dergelijke onmenswaardige overtreding niet als een aantasting van de universele rechten van de mens?

F.Floor(63) (14 juli 2009, 15:50)

Gaat deze promovendus echt naar Australië? Heus? Laat hem dan gelijk even naar Aucklands rijden naar het politiebureau. Aldaar ligt bij de recherche een moordje waarbij een man zijn vrouw had vermoord door het elektriciteitssnoer onder haar bed te splitsen: de de phaze liep nog onder haar bed door maar de nul ging via het raam teerug naar het stopcontact naast de deur - de vrouw overleefde dat niet!
De recherche van Aucklands kon aanvankelijk niets vinden over de doodsoorzaak van deze kerngezonde en zeer sportieve vrouw - totdat ze de vreemde aansluitwijze van haar bedwekker in het laboratorim nadeden.
Het gevolg was een persconferentie waarop de rechercheurs wereldwijd via de pers alarm sloegen want dat dit zó gevaarlijk was hadden ze zelfs in hun stoutste mafiadromen nog niet kunnen vermoeden! Er volgden ook nog publicatie in het wereldwijde IPA-politievakblad.
Meer over de door ons in 1995 voor de Utrechtse rechter gewonnen zaak over hoogspanningsdraden en de gevaarlijkheid ervan kun je nog steeds vinden op de technisch scholierenwebsite www.promootio.nl/floor en dan klikken op ODIJK.TXT

F.Floor(63) (14 juli 2009, 15:55)

De pagina bestaat echt maar in dit blog moet er iets voor:
http:/www.promootio.nl/floor/

Petra (19 juli 2009, 17:18)

Juist Nico.

behalve dan dat een eenvoudige asynchrone motor met opstartwikkeling d.m.v. een condensator om de stroom te laten voorijlen op de stroom in de hoofdwikkeling, welke op een net spanning van 240 V. functioneert, weinig hoogfrequente storing of stralingsgebied produceert zoal 3 fase KSA motoren aan gesloten op een freqeuntie omvormer, maar daarvoor is dan speciale bekabeling voor nodig om de onderhavige EMC af tes chermen.
Daarnaast komem natuurlijk ook kleine gelijkstroom motoren enz. voor, welke gevoed worden door PWM voedingen, welke ook een speciale afeschermde kabel nodig hebben.
Let wel goed op dat je de afscherming onder de juiste aardpunten aansluit en goed vastzet met zoveel mogelijk volcontact in mm2.
Dan zal je transitorradio of andere sytemen er in ieder geval weinig last van hebben.
wat betreft tranformatoren, zou ik zeggen, kijk uit dat er nog niet ergens een werkende trafo met PCB houdende tranformatorolie olie staat, want als die gaat lekken, kan je nog wel een kans lopen ziek te worden.

Enith, be aware, er is nog veel meer info welke je nodig zou kunnen hebben

Groet.

Petra.

Boudewijn Schipper (16 november 2009, 17:20)

Nico, jouw voorstelling van zaken is te simpel. Het is vrij normaal dat een pulserende electrische stroom zoals bv in de voedingskabel van een electrische grasmaaier een HF veld opwekt dat zeer goed met een spectrum analyzer is te detecteren. Petra's opmerkingen snijden ook hout, er zijn allerlei situaties en technische redenen waarom velden wel worden opgewekt en detecteerbaar zijn met normale HF meetinstrumenten, eg Spectrum analyzers. Waar een electrisch veld is is ook een magnetische component aanwezig.
Een voorval van vroeger moge dit illustreren: Een normale huiskamerthermostaat met een bimetaal contact veroorzaakte tijdens de (vele) in en uitschakelmomenten een op 100 m afstand detecteerbaar storingsveld op een frequentie van 2250 Mhz, niet toevallig de frequentie waarvoor een Radioontvanger in het gebouw gevoelig was. Hier is alleen een aan/uit contact met slechte eigenscappen voldoende om een veld te genereren.
Denk ook eens aan de vonkzenders uit de jaren dertig waarmee zelfs een verbinding met Indië kon worden gemaakt.

F.Floor(64) (26 juli 2010, 14:04)

Overigens wat @Muster egypticoloog betreft over de relatie Alzheimer met elektrovelden: die bestaat. Meer op de Utrechtse universiteitssite http://www.sg.uu.nl en probeer hier het zoekveldje te vinden. Hierin intikken prof.Kromhout met zijn lezing 'Ontploffende zaktelefoons' - maar zijn lezing ging over de door Min.VROM opgerichtte faculteit IRAS voor de stralingsproblematiek te onderzoeken want Nederland loopt op dit gebied zo'n 25 jaar achterop de omringende landen! Dat is veel en riekt naar een komplot van toenmalige, nog Overheidsbedrijven.
Overigens is prof.Kromhout op stralingsgebied een volslagen nul: hij onderzoekt momenteel moedermelk of zo en dus, je kunt beter franstalige literatuur raadplegen die zijn dus wel perfekt.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje