Reacties/ Koken met wetenschap: hoe maak je perfecte frites?

door: Redactie Cursor
over: chemie, consumenten, voedsel
op: 6 november 2007

Koken is leuk voor de wetenschapper en de wetenschap is leuk voor de kok. Dat is de overtuiging van kok Eke Mariën en fysisch chemicus Jan Groenewold, die de kokkerellende medemens enthousiast wil...

mathurin ravor (17 januari 2008, 12:06)

mijn perfecte frites is een goed aardapel(redstar),in mooie gesijden frite daarna 5mn geblancherd in water zonder zout . verwarmte de oven 170 graden ,de gesijnden frite op de plaque van die oven 25mn tot de vorcht weg is. Daarna in warmt olie 180graden, is mooie gefriture een kliene bietje zout

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje